VvE moet appartementseigenaar ruim 10.000 euro betalen

VvE moet appartementseigenaar ruim 10.000 euro betalen

27 juli 2020

Een Vereniging van Eigenaars (VvE) van een appartementencomplex in Amsterdam moet een appartementseigenaar ruim 6.600 euro betalen als voorschot op de geleden schade na een lekkage. Ook moet de VvE bijna 4000 euro aan onderzoekskosten betalen. Daarnaast moet de VvE uiterlijk op 1 maart 2020 de lekkages hebben laten herstellen. Als het langer duurt, kan de opgelegde dwangsom oplopen tot maximaal 10.000 euro. Dat bepaalde de kantonrechter

Vanwege de hoge kosten om de lekkages te verhelpen, koos de VvE er eerst voor overstorten te laten aanbrengen. Later ontstond in het appartement van de eigenaar opnieuw lekkage. Uit niets bleek dat de VvE van plan was eerder geadviseerde werkzaamheden alsnog te laten uitvoeren. Daarom mocht de appartementseigenaar nieuw advies laten uitbrengen over de situatie en moet de VvE de gemaakte onderzoekskosten vergoeden. lees de gehele uitspraak hier: ECLI:NL:RBAMS:2020:154

Avinci Advocaten geeft u in bovenstaand artikel de laatste updates uit haar jurisprudentie met bronvermelding uit Recht.nl, Rechten nieuws.nl en Rechtspraak om u op de hoogte te stellen over de laatste ontwikkelingen op dit rechtsgebied.

Vastgoed / Verhuurder

We adviseren ook over uw rechtspositie ten opzichte van uw huurders. Huurrecht is voor veel beleggers en investerende ondernemers een belangrijke bron van inkomsten, het behalen van een optimale rechtspositie is dan ook geen overbodige luxe.

Het huurrecht kent vele opties en het is zaak om maatwerk van uw huurcontracten te maken zodat u maximaal rendement kunt genereren van uw vastgoed. Wanbetalende huurders, of het nu bedrijven of particulieren zijn, dienen te worden aangepakt. U hebt als verhuurder belang bij tijdige betaling van de huurpenningen. Maar ook dient de huurder het gehuurde in goede staat te onderhouden, hij moet als ‘goed huisvader’ handelen met het gehuurde. Niet iedere huurder ziet deze verplichtingen en handelt daarnaar. In dergelijke gevallen wenst u te kunnen ingrijpen. Ook behartigen wij veel belangen van VVE’s en wooncoörporaties mbt de eigenaren, uw bedrijfsadvocaat van Avinci Advocaten helpt u hierbij.

En mocht het ondanks alle voorzorgen toch nog mislopen, dan staat Avinci Advocaten u graag terzijde bij het oplossen van een conflict. In eerste instantie door te proberen in onderling overleg tot een acceptabele oplossing te komen. Mocht dat niet lukken en is de gang naar de rechter niet te vermijden, dan strijdt Avinci Advocaten voor het maximale resultaat. Binnen kantoor is veel kennis over en ervaring in het procesrecht aanwezig zodat u veilig langs de klippen van een procedure wordt geloodst.

Neem contact op  010-4777755

Avinci Advocaten heeft bovenstaand artikel samengesteld uit haar jurisprudentie om u op de hoogte te stellen over de laatste ontwikkelingen op #arbeidsrecht.

VvE moet appartementseigenaar ruim 10.000 euro betalen