Is controle op de thuiswerkplek geoorloofd?

Is controle op de thuiswerkplek geoorloofd?

18 februari 2021

Het controleren van werknemers die thuis werken kan op verschillende manieren—met het bijhouden van het tijdstip van in- en uitloggen, of door het controleren van surfgedrag op de werklaptop, bijvoorbeeld. Wat mag wel en wat mag niet? Lees hier verder: ECLI:NL:RBMNE:2020:5111 (Recht.nl)

Is controle op de thuiswerkplek geoorloofd? Via de weg van een ontslagvergunning van het UWV WERKbedrijf tot de ontbinding van de arbeidsovereenkomst door de kantonrechter, waarbij soms ook een “gouden handdruk” kan worden toegekend.Maar er is meer. Wat bijvoorbeeld te doen als een werknemer ziek is en de werkgever wil de betaling van het salaris stoppen? Of als een werkgever wil dat zijn werknemer op een andere locatie gaat werken, maar deze weigert dat? Of als de werknemer schade oploopt door een ongeval op de werkvloer? De werknemer wil part-time gaan werken maar de werkgever heeft liever één full-timer dan twee part-timers?

In al deze en nog veel meer andere situaties verleent Avinci Advocaten rechtsbijstand, van het opstellen en beoordelen van een arbeidsovereenkomst tot het begeleiden van een reorganisatie en van het voeren van onderhandelingen tot het voeren van procedures.