De toekomst van City, Pep Guardiola en Kevin De Bruyne gaat op de juridische weegschaal

De toekomst van City, Pep Guardiola en Kevin De Bruyne gaat op de juridische weegschaal

7 maart 2021
De toekomst van City, Pep Guardiola en Kevin De Bruyne gaat op de juridische weegschaal.  “De kans is groot dat er dit seizoen geen uitspraak volgt, waardoor City volgend seizoen nog Champions League kan spelen.”

Het beroep van Manchester City is met opschortende werking. “Volgt er dit seizoen geen uitspraak van het TAS, en die kans is groot, kan City volgend seizoen nog gewoon deelnemen aan de Champions League”, zegt hun advocaat gespecialiseerd in sportrecht, bij VTM NIEUWS. “Ik sluit ook niet uit dat de club parallelle procedures zal opstarten. Ze gaan de juridische vraag stellen of het onderzoek en de besluitvorming wel door een onpartijdige en onafhankelijke instantie is genomen. Daarnaast is er ook de vraag of de straf niet disproportioneel is. Of City niet te zwaar gestraft is voor de gepleegde feiten.”

Het toontje in het officieel statement van Manchester City was alvast veelbetekenend. Vooral die ene lijn op het eind: “Simpelweg gesteld: dit is een zaak voorgeleid door de UEFA, een vervolging door de UEFA en dat is vervolgens beoordeeld door de UEFA.” Man City laat het hier niet bij en wapent zich voor een juridische strijd. Het grof geschut wordt straks bovengehaald. De Engelse topclub laat uitschijnen dat ze straks haar onschuld zal aantonen voor het TAS, Internationaal Arbitragehof voor de Sport. “Nu dit nadelige proces voorbij is, zoeken we een onpartijdig oordeel.”

 

http://avinci-sportrecht.nl/diensten/arbitragecommissie/

Wij strijden onder het motto: “Aut via inveniam, aut faciam.” Oftewel: ‘Als er geen weg is, zal ik zelf een weg creëren,’

famous-soccer-players-in-action-background-1

Ons credo is: waar een wil is, is een weg. Avinci Sportrecht is altijd bereikbaar – ondernemen en voetbal stopt namelijk nooit. Op de meest ongebruikelijke tijdstippen moet je ons kunnen bereiken voor advies. Jij werkt namelijk als anderen vrij zijn.

Als je bij ons als cliënt aangemeld bent, krijg je het telefoonnummer van onze advocaat met een speciaal beschermde telefoonlijn waardoor vertrouwelijke telefoongesprekken gegarandeerd zijn.

Maar eerst is natuurlijk altijd een kennismakingsgesprek waarin alle wensen en eisen die spelen duidelijk gemaakt worden. Aan de hand van deze evaluatie ontvang je een offerte die twee maanden geldig is. Na ondertekening van de overeenkomst waarin de doelen duidelijk geformuleerd staan, gaan we direct aan de slag. In geval van zeer urgente zaken, staan we direct met elkaar in contact en overleggen we waar nodig. Je ontvangt een direct telefoon nummer van je advocaat waar je vrijuit kunt spreken (een advocaat heeft geheimhoudingsplicht en telefoongesprekken mogen niet afgeluisterd worden). Zowel zakelijk als privé, puur omdat het leven altijd doorgaat en jij op ons moet kunnen bouwen.

Wil je meer weten over de tarieven? Klik dan hier.

http://avinci-sportrecht.nl/verenigingen/juridische-verantwoordelijkheid-bij-verenigingen-en-clubs/

 

CONTACT

 

CONTACT

  • Oudehoofdplein 4, 3011 TM Rotterdam
  • 010 4777755
  • 010 4780909
  • info@www.avinci.nl
  • www.avinci.nl

VOLG ONS!

Avinci Sportrecht is een onderdeel van Avinci Advocaten