Beveiliging tegen klooncartridges in printers niet per definitie ongeoorloofd

Beveiliging tegen klooncartridges in printers niet per definitie ongeoorloofd

28 januari 2021

123inkt.nl verkoopt onder meer huismerk-inktcartridges, waaronder cartridges voor HP-printers. Dit zijn zogenoemde klooncartridges. In de printers van HP is firmware geïnstalleerd die controles uitvoert naar de werking van het apparaat. Onderdeel daarvan is dynamic security, bedoeld om gebruik van klooncartridges te bemoeilijken. Is de inzet van dergelijke beveiliging onrechtmatig jegens gebruikers? Beveiliging tegen klooncartridges in printers niet per definitie ongeoorloofd, Recht.nl legt uit:

 

 

U heeft tijd, moeite en geld gestoken in het ontwerp van uw producten, de logo’s die u gebruikt en de handelsnaam die u voert. Deze zaken onderscheiden u dan ook van uw concurrenten en u wilt ze graag exclusief houden. Niets is zo vervelend als een concurrent die meelift op uw inspanningen. De wetgever heeft daarom een aantal intellectuele eigendomsrechten in het leven geroepen die uw geestelijke inspanning beschermen en oneerlijke concurrentie te voorkomen: het merkenrecht, modellen-recht, auteursrecht en handelsnaamrecht geven hiertoe tal van mogelijkheden. Avinci Advocaten kan u bijstaan als u meent dat een concurrent goede sier maakt met uw intellectuele eigendommen, maar ook als iemand meent dat u inbreuk maakt op zijn rechten.

Ook als er geen sprake is van een geschil kan Avinci Advocaten u helpen.
Bijvoorbeeld bij het maken van geheimhoudings-overeenkomsten als u voorafgaand aan een samenwerking met een partner exclusieve informatie aan deze beoogde partner gaat verstrekken. Of door een licentie- of exploitatieovereenkomst als u anderen onder bepaalde voorwaarden het recht wilt geven om van uw intellectuele eigendommen gebruik te maken. Voor meer informatie neemt u contact met ons op

Beveiliging tegen klooncartridges in printers niet per definitie ongeoorloofd Bron: recht.nl en Itenrecht.