De nieuwe NLdigital Voorwaarden – ict recht

De nieuwe NLdigital Voorwaarden – ict recht

19 april 2020

NLdigital publiceerde een nieuwe variant van zijn welbekende branchevoorwaarden. We kenden de organisatie en haar voorwaarden oorspronkelijk als de ‘Federatie van Nederlandse IT-industrie’ (ofwel ‘FENIT’). Later werd het ICT Office en in 2014 Nederland ICT. Voortaan hebben we het niet meer over de Nederland ICT Voorwaarden, maar over de NLdigital Voorwaarden en Recht.nl geeft meer informatie op hun website.

ICT Recht, internet en telecommunicatie zijn juridisch snel veranderende disciplines waar de wet vaak achter de snel veranderende feiten aanloopt.

ICT, telecom en media domineren de economie en lopen in elkaar over. Dat geldt ook voor de juridische invalshoeken en regelgeving. Onderscheid daarbij ICT-recht van het internetrecht. ICT-recht gaat meestal over aankoop (inkoop) van technologie, hardware en software. Bij het internetrecht is het anders. De thema’s zijn eerder de wijze van inkopen, verkopen of reclame maken. Ook punten zoals onbetrouwbaarheid of bedrog spelen bij internetrecht een rol. Het kan ook gaan over merkverwarring, een onrechtmatige advertentietekst (Adwords, misleidende mededinging, vergelijkende reclame), of een gekaapt domein. Tevens kan het een virtuele inbraak (‘hack’) zijn op uw website (voor een e-commerce, e-learning, privacy schending). Juridisch vertaalt zich dit in advisering bij het opstellen van ICT-contracten of het aanpassen hiervan, advisering bij onderhandeling, aansprakelijk stellen of het uitvoeren van een ‘due diligence’-onderzoek naar bedrijfskritische ICT-contracten bij bedrijfsovernames.

 

Jurische hulp inschakelen voor het juiste advies

Goed juridisch inzicht is noodzakelijk. Laat u adviseren over elektronisch handelsrecht (e-commerce) of in geval van contracten opstellen, onderhandelen en privacy recht. Avinci Advocaten heeft de juridische kennis om te adviseren en denkt met de ondernemer mee.

Bron: recht, ictrecht, de nieuwe NLdigital Voorwaarden