Onregelmatige opzegging leidt niet tot lagere transitievergoeding

Onregelmatige opzegging leidt niet tot lagere transitievergoeding

24 juli 2020

In onze jurisprudentie kwamen we een interessante case tegen waarin de Hoge Raad dat de wetgever bij de regeling van de transitievergoeding de gevolgen van een onregelmatige opzegging van de arbeidsovereenkomst blijkbaar niet onder ogen heeft gezien. In deze casus gold het recht tot 1 januari 2020 gold – maar de Hoge Raad overweegt uitdrukkelijk dat dezelfde uitleg van de wet geldt na die datum, onder de WAB. Op 17 juli 2020 heeft de Hoge Raad een arrest gewezen (lees hier de volledige uitspraak) waarin hij bepaald heeft dat bij een onregelmatige opzegging van de arbeidsovereenkomst een transitievergoeding verschuldigd is alsof er niet onregelmatig opgezegd zou zijn.

In het artikel wordt goed uitgelegd dat de Hoge Raad voorop dat de wetgever bij de regeling van de transitievergoeding de gevolgen van een onregelmatige opzegging niet onder ogen heeft gezien en wat de consequenties zijn, en het is niet relevant of de werkgever dit bewust gedaan heeft of niet. De opzegbepalingen zijn niet goed uitgevoerd en dat komt de werkgever duur te staan, aldus de jurisprudentie. Indien u arbeidszaken of ontslagzaken wilt inzetten, wees dan goed voorbereid wat kan en niet kan. Raadpleeg een van onze advocaten voor de juiste procedure, het kan u veel rompslomp en geld besparen!

Meer interessante artikelen:

Regeling compensatie transitievergoeding tijdens corona

En:

Geen transitievergoeding verschuldigd – overgangsrecht WAB

Avinci Advocaten geeft u in bovenstaand artikel de laatste updates uit haar jurisprudentie met bronvermelding uit Recht.nl, JPR.nl en Rechtspraak om u op de hoogte te stellen over de laatste ontwikkelingen op dit rechtsgebied.

En mocht het ondanks alle voorzorgen toch nog mislopen, dan staat Avinci Advocaten u graag terzijde bij het oplossen van een conflict. In eerste instantie door te proberen in onderling overleg tot een acceptabele oplossing te komen. Mocht dat niet lukken en is de gang naar de rechter niet te vermijden, dan strijdt Avinci Advocaten voor het maximale resultaat. Binnen kantoor is veel kennis over en ervaring in het procesrecht aanwezig zodat u veilig langs de klippen van een procedure wordt geloodst.

Neem contact op  010-4777755

Avinci Advocaten heeft bovenstaand artikel samengesteld uit haar jurisprudentie om u op de hoogte te stellen over de laatste ontwikkelingen op #arbeidsrecht.

Onregelmatige opzegging leidt niet tot lagere transitievergoeding