Geen transitievergoeding verschuldigd – overgangsrecht WAB

Geen transitievergoeding verschuldigd – overgangsrecht WAB

12 april 2020

De cao’s binnen de onderwijssector bevatten regelingen voor sociale zekerheid, zoals een regeling voor ziekte en arbeidsongeschiktheid en een bovenwettelijke werkloosheidsregeling. In de onderhavige uitspraak wordt geoordeeld dat de voorzieningen in geval van werkloosheid na ontslag op grond van de Bovenwettelijke Werkloosheidsregeling hbo, feitelijk gelijkwaardig zijn aan de transtievergoeding. De werkgever, een Hbo-instelling, was dan ook geen transitievergoeding verschuldigd. Lees hier de laatste tips over  transitievergoeding  – overgangsrecht WAB en ook Recht.nl geeft meer informatie op hun website..

Schaakbord

 

Victoria-arrest: gedeeltelijke beëindiging arbeidsovereenkomst toegestaan

Onderwijscao’s

 

Ontvangsthal advocatenkantoor Avinci in Rotterdam

Via de weg van een ontslagvergunning van het UWV WERKbedrijf tot de ontbinding van de arbeidsovereenkomst door de kantonrechter, waarbij soms ook een “gouden handdruk” kan worden toegekend.Maar er is meer. Wat bijvoorbeeld te doen als een werknemer ziek is en de werkgever wil de betaling van het salaris stoppen? Of als een werkgever wil dat zijn werknemer op een andere locatie gaat werken, maar deze weigert dat? Of als de werknemer schade oploopt door een ongeval op de werkvloer? De werknemer wil part-time gaan werken maar de werkgever heeft liever één full-timer dan twee part-timers?

In al deze en nog veel meer andere situaties verleent Avinci Advocaten rechtsbijstand, van het opstellen en beoordelen van een arbeidsovereenkomst tot het begeleiden van een reorganisatie en van het voeren van onderhandelingen tot het voeren van procedures.

Bron: Recht.nl, Capra, Geen transitievergoeding verschuldigd – overgangsrecht WAB