Geen goede werkhouding; geen transitievergoeding
Geen goede werkhouding; geen transitievergoeding
Geen goed werkhouding; geen transitievergoeding
Een bank mag de arbeidsovereenkomst met een werknemer beëindigen omdat de verhouding tussen de bank en de vrouw te ernstig is verstoord. De vrouw ging in december 2017 aan de slag als manager. Vrijwel onmiddellijk daarna kreeg ze diverse conflicten met haar leidinggevenden en ondergeschikten.
De rechter vindt het gedrag van werkneemster in deze zaak (afwijzend tegenover en niet luisteren naar meningen van anderen, confronterende stijl van communiceren, creëren oncomfortabele situaties tijdens overleggen) en het stiekem opnemen van gesprekken niet toelaatbaar. Dat zij met de genomen gesprekken de privacy van betrokkenen ernstig heeft geschaad en heeft geprobeerd werkgever hiermee te chanteren, rekent de rechter werkneemster zwaar aan. De arbeidsovereenkomst wordt ontbonden zonder toekenning van transitievergoeding.
Natuurlijk denkt iedereen bij het woord arbeidsrecht onmiddellijk aan ontslag. Er worden inderdaad veel procedures gevoerd over beëindiging van een arbeidsovereenkomst tussen werkgever en werknemer. Dat kan omdat er een conflict is ontstaan, maar ook omdat de werkenemer niet (meer) aan het functieprofiel voldoet of omdat zijn arbeidsplaats door een reorganisatie komt te vervallen. De werkgever kan dan op verschillende juridische manieren een einde aan de arbeidsovereenkomst maken.
Via de weg van een ontslagvergunning van het UWV WERKbedrijf tot de ontbinding van de arbeidsovereenkomst door de kantonrechter, waarbij soms ook een “gouden handdruk” kan worden toegekend.Maar er is meer. Wat bijvoorbeeld te doen als een werknemer ziek is en de werkgever wil de betaling van het salaris stoppen? Of als een werkgever wil dat zijn werknemer op een andere locatie gaat werken, maar deze weigert dat? Of als de werknemer schade oploopt door een ongeval op de werkvloer? De werknemer wil part-time gaan werken maar de werkgever heeft liever één full-timer dan twee part-timers?
In al deze en nog veel meer andere situaties verleent Avinci Advocaten rechtsbijstand, van het opstellen en beoordelen van een arbeidsovereenkomst tot het begeleiden van een reorganisatie en van het voeren van onderhandelingen tot het voeren van procedures.
Wilt u meer weten? Neem contact op 010-4777755
Geen goed werkhouding; geen transitievergoeding