Uitleg van huurovereenkomsten

Uitleg van huurovereenkomsten

16 augustus 2021

Huurrecht is voor veel beleggers en investerende ondernemers een belangrijke bron van inkomsten, het behalen van een optimale rechtspositie is dan ook geen overbodige luxe.

Uitleg van huurovereenkomstenHet huurrecht kent vele opties en het is zaak om maatwerk van uw huurcontracten te maken zodat u maximaal rendement kunt genereren van uw vastgoed. Wanbetalende huurders, of het nu bedrijven of particulieren zijn, dienen te worden aangepakt. U hebt als verhuurder belang bij tijdige betaling van de huurpenningen. Maar ook dient de huurder het gehuurde in goede staat te onderhouden, hij moet als ‘goed huisvader’ handelen met het gehuurde. Niet iedere huurder ziet deze verplichtingen en handelt daarnaar. In dergelijke gevallen wenst u te kunnen ingrijpen. Uw Bedrijfsadvocaat van Avinci Advocaten helpt u hierbij.

Aanleiding voor de onderstaande bijdrage vormt de kleine revolutie die zich heeft voltrokken in het overeenkomstenrecht door twee arresten van de Hoge Raad, waarin een onderscheid is gemaakt tussen de uitlegfase en de kwalificatiefase en waarin tevens duidelijk is gemaakt hoe overeenkomsten moeten worden gekwalificeerd. De vraag die dit oproept, is: wat betekent dit voor huurovereenkomsten, waarbij vaak nog een derde fase (nadere kwalificatie) is vereist? Lees hier verder op Recht.nl of WR tijdschrift voor Huurrecht: