Hockeybal tegen het hoofd, betekent dat schadevergoeding?

Hockeybal tegen het hoofd, betekent dat schadevergoeding?

24 mei 2021

Op 10 december 2020 heeft de rechtbank Noord-Holland in een deelgeschilprocedure uitspraak gedaan over de aansprakelijkheid in een sport- en spelsituatie. Volgens het slachtoffer heeft de wederpartij zonder enige reden, hard, volstrekt onnodig, onbesuisd en onverantwoord een hockeybal richting de spelers op het andere veld geslagen met als gevolg dat de bal tegen zijn hoofd is gekomen.

Hockeybal tegen het hoofd, betekent dat schadevergoeding?

De uitspraak kunt u hier teruglezen.

Sporter word je niet, dat ben je.

Door de jaren heen hebben we gezien dat sporters alleen dat moeten doen waarin ze excelleren. Dat betekent dat de rest geregeld moet zijn. Contracten, sponsordeals, portretrecht, auteursrecht, intellectueel eigendom, transfers en secundaire voorwaarden moeten op topniveau uit onderhandeld worden. Want een sport carrière duurt relatief kort en daarom vinden wij dat je er het beste uit moet halen. Dat je blind kunt vertrouwen dat alles goed geregeld is. Dat jij tevreden je rust kunt pakken omdat je weet dat alles geregeld is. Dat er over je gewaakt wordt als er een contract afloopt of als je sponsor met een nieuwe sponsordeal komt of als je voor de tuchtcommissie moet verschijnen. Maar ook dat je geadviseerd wordt als er extra inkomsten uit je portretrechten of je exclusiviteitsrechten gehaald kunnen worden of als er een andere club komt. Of als je gevraagd wordt voor je bijdrage aan een televisie programma. Avinci heeft veel ervaring met recht in mediazaken en ook daar kunnen we je goed bij helpen. We kunnen je adviseren bij je nieuwe onderneming, stichting, event, nevenactiviteit of je verdere loopbaan, zowel zakelijk als privé. Bij ons ben je geen nummer, wij zien wie je echt bent – een topsporter.

Hockeybal tegen het hoofd, betekent dat schadevergoeding?

Disciplines: We hebben uitgebreide kennis van contracten tussen spelers en clubs, sponsorcontracten, licenties, tuchtrecht, afsluiten van sponsor- en clubcontracten, het realiseren van (internationale) transfers, ondernemingsrecht, sportabritages en verenigingsrecht. Juridische begeleiding bij contractsonderhandelingen, sponsorcontracten en bij uitstek het voeren van procedures bij de arbitragecommissie van de KNVB, zowel zakelijk als privé.