Scheiding en maatregelen omtrent het coronavirus – laatste update.

Scheiding en maatregelen omtrent het coronavirus – laatste update.

2 juni 2020

Het zijn roerige tijden en veel klanten vragen zich af wat de impact het coronavirus heeft op alle maatregelen bij de rechtbank. Echtgescheiden.nl is de gespecialiseerde familiedesk van Avinci Advocaten en deelt het laatste nieuws, tips en inside information zodat je op de hoogte bent betreft je scheiding.

Over een huwelijk denken mensen vaak goed na. Het is ook niet niks: elkaar trouw beloven in goede tijden en slechte tijden, totdat de dood u scheidt. Maar soms eist de tijd zijn tol en blijkt het leven sterker dan de leer en is een huwelijk niet te redden. Ook over een scheiding denken mensen vaak goed na. Het is immers niet niks om wat aanvankelijk een droom leek op te geven. Maar anders dan bij een huwelijk weten veel mensen niet zo goed wat ze moeten nadat ze het besluit hebben genomen dat hun huwelijk niet meer te redden is. In deze crisistijd liggen de zaken anders en wil je toch graag weten hoe het nu verder gaat. Onder (telefonische) begeleiding van onze fantastische advocaten, kun je verder met afspraken maken en of nieuwe feiten vastleggen in jullie dossier – je hebt de keuze: op kantoor op gepaste afstand volgens alle RIVM maatregelen discreet en in alle rust de stand van zaken bespreken. 

Op onze speciaal ingerichte website echtgescheiden willen wij u een aantal handreikingen geven om met zo weinig mogelijk kleerscheuren een scheiding tot een bevredigend eind te brengen. De deskundige advocaten van Avinci lossen de problemen op en loodsen u door de echtscheiding heen.

Overlegscheiding of eenzijdige scheiding?
In de eerste plaats moet u een keuze maken tussen een “overlegscheiding” en een “vechtscheiding”. Net als uit wetenschappelijk onderzoek blijkt, hebben de advocaten van Echtgescheiden.nl / Avinci Advocaten gemerkt dat wanneer het huwelijk stuk is, maar u nog wel redelijk met elkaar kunt overleggen het in alle gevallen de voorkeur verdient om voor een overlegscheiding te kiezen. De ervaring leert dat veel afspraken die u zelf maakt meer draagvlak hebben wanneer u die afspraken zelf maakt. Dat maakt niet alleen de scheiding makkelijker, maar ook de periode daarna.
Mediation!

Indien u in onderling overleg de gevolgen van de (echt)scheiding wilt regelen, ook als u het (nog) niet met elkaar eens bent hoe de regeling moet luiden, kunt u zich allebei door één onafhankelijk scheidingsmediator laten begeleiden. Voorafgaand aan de mediation zullen partijen zogenaamde werkafspraken maken vastgelegd bij mediationovereenkomst. Mediation is een alternatieve vorm van geschilbeslechting, waarbij met volledige vrijwillige bereidheid van beiden, in vertrouwen en onder geheimhouding met behulp van een mediator tot een gezamenlijke oplossing van de gevolgen en geschillen wordt gekomen, waarbij ieders belangen zo goed mogelijk tot zijn recht komen. Mediation biedt de mogelijkheid om op een redelijke en verantwoorde wijze uit elkaar te gaan en leidt tot oplossingen met een optimaal draagvlak en hoge acceptatie.

Heeft u veelgestelde vragen omtrent corona en scheiden? We kunnen ons voorstellen dat u veel vragen heeft omtrent de voortgang, sociale contacten, regelingen met de kinderen of financiële consequenties, de tijdelijke regeling familierecht, ziekte of andere omstandigheden, dan kunt u ons bellen, ook als u een scheidingsprodcedure wilt starten of voortzetten.

 

echtscheiden of vechtscheiden?
echtscheiden of vechtscheiden?

Neem contact op  010-4777755

Avinci Advocaten heeft bovenstaand artikel samengesteld uit haar jurisprudentie om u op de hoogte te stellen over de laatste ontwikkelingen op #familierecht en #scheiden.