GEEN JURIDISCHE PROBLEMEN CLUB DANKZIJ MIJN JURIDISCHE BUSINESS COACH!

GEEN JURIDISCHE PROBLEMEN CLUB DANKZIJ MIJN JURIDISCHE BUSINESS COACH!

3 februari 2020

GEEN JURIDISCHE PROBLEMEN CLUB DANKZIJ MIJN JURIDISCHE BUSINESS COACH!

‘Onze club kent op juridisch vlak nooit echte problemen’. Gelukkig maar, want het is een belangrijk onderwerp, ook bij amateur clubs. De belangen zijn groot, er zijn veel sponsors betrokken, veel leden en dus verantwoordelijkheid. Het is belangrijk altijd scherp te zijn want als een club aansprakelijk wordt gesteld, kan dat in het ergste geval, de financiële ondergang betekenen. Daar moet je niet aan denken. Als bestuur wil je het zo goed mogelijk doen, ook omdat je voor een deel hoofdelijk verantwoordelijk bent.

schadevergoeding bij vertrek club

Daarom is het belangrijk dat er uit een objectief perspectief naar de juridische zaken wordt gekeken. Je kunt hierbij denken aan statutaire wijzigingen, een belangrijke brief die waterdicht moet zijn of een contract met arbeidsvoorwaarden doe goed moet worden geformuleerd en hoe de correspondentie met de gemeente goed verloopt. Voorwaarden, afspraken, alles om geschillen te voorkomen. Zou het dan niet handig zijn om zelf juridische kennis in huis te hebben of eens per kwartaal goede ruggespraak te houden met een juridische business coach? In het buitenland doen ook de amateur clubs niet anders, al is het maar uit preventief oogpunt of om op tijd op juridische veranderingen in te spelen. En het kan ook leuk zijn: onze juristen en advocaten geven bijvoorbeeld regelmatig advies om een stichting op te richten, een sponsorcampagne goed op te zetten of denken mee met grote evenementen en arbeidscontracten met de trainers. Op amateurniveau3 en op professioneel niveau, bij voetbal, hockey en honkbal hier in de regio Rotterdam Rijnmond.

Clubs moeten zich goed laten informeren als het gaat over risico’s ten aanzien van personeel of aansprakelijkheid. In het verleden zijn er nog wel eens zaken voor gekomen die voorkomen hadden kunnen worden, en daarom denken de juristen en advocaten van Avinci Sportrecht graag mee. Voetbal en hockey is tegenwoordig toch gewoon big business en je eigen juridische business coach die van aanpakken weet, is niet overbodig!

Onze juristen en advocaten begrijpen – dankzij hun actieve rol binnen de sport – de emotie die bij sport komt kijken. Tevens hebben wij ervaring met procedures bij het CAS (het hoogste rechtscollege binnen de sport). Wij hebben dus alles in huis om U als een ware Meesterknecht bij te staan en uit de wind te houden, zodat U optimaal kunt blijven presteren.

Avinci Sportrecht vergelijkt het besturen van een vereniging met het zakenleven – het is niet voor niets dat veel ondernemers in het bestuur zitten en vooruit denken. Regeren is vooruitzien en op juridisch vlak is het belangrijk dat je sterk staat. Neem voor meer informatie contact op met Arthur Hansen om eens van gedachten te wisselen en te kijken wat we voor uw vereniging kunnen betekenen.

Avinci Rotterdam – Oudehoofdplein 4 – 3011 TM Rotterdam – T: 010 4777 755 E: info@Avinci.nl

Avinci Sportrecht is een onderdeel van Avinci Advocaten

Avinci Advocaten geeft u in bovenstaand artikel de laatste updates uit haar jurisprudentie met bronvermelding uit Recht.nl, DRC, FIFA,  Officiele Bekendmaking en Rechtspraak om u op de hoogte te stellen over de laatste ontwikkelingen op dit rechtsgebied.

En mocht het ondanks alle voorzorgen toch nog mislopen, dan staat Avinci Advocaten u graag terzijde bij het oplossen van een conflict. In eerste instantie door te proberen in onderling overleg tot een acceptabele oplossing te komen. Mocht dat niet lukken en is de gang naar de rechter niet te vermijden, dan strijdt Avinci Advocaten voor het maximale resultaat. Binnen kantoor is veel kennis over en ervaring in het procesrecht aanwezig zodat u veilig langs de klippen van een procedure wordt geloodst.

Neem contact op  010-4777755

Avinci Advocaten heeft bovenstaand artikel samengesteld uit haar jurisprudentie om u op de hoogte te stellen over de laatste ontwikkelingen op #arbeidsrecht #avinciadvocaten #bedrijfsadvocaat #dutchdebtsincasso