Per Whatsapp de arbeidsovereenkomst beëindigen?

Per Whatsapp de arbeidsovereenkomst beëindigen?

10 juli 2021
Mensen worden steeds gemakkelijker en sturen tegenwoordig ook bij ziekmelden even een Whatsappje. Maar per Whatsapp de arbeidsovereenkomst beëindigen? Het gerechtshof in Amsterdam bepaalt anders. Een WhatsApp-bericht waarin een werknemer meldde voorlopig niet meer beschikbaar te zijn, was geen duidelijke en ondubbelzinnige wilsuiting gericht op het definitief beëindigen van de arbeidsovereenkomst. De opzegging van de arbeidsovereenkomst door de werkgever in reactie op het bericht was dat daarentegen wel. De werkgever is daarom een transitievergoeding, schadevergoeding en een billijke vergoeding verschuldigd, bepaalt Gerechtshof Amsterdam. Lees hier de hele case: ECLI:NL:GHAMS:2021:1286 (Recht.nl)

Via de weg van een ontslagvergunning van het UWV WERKbedrijf tot de ontbinding van de arbeidsovereenkomst door de kantonrechter, waarbij soms ook een “gouden handdruk” kan worden toegekend.Maar er is meer. Wat bijvoorbeeld te doen als een werknemer ziek is en de werkgever wil de betaling van het salaris stoppen? Of als een werkgever wil dat zijn werknemer op een andere locatie gaat werken, maar deze weigert dat? Of als de werknemer schade oploopt door een ongeval op de werkvloer? De werknemer wil part-time gaan werken maar de werkgever heeft liever één full-timer dan twee part-timers?

In al deze en nog veel meer andere situaties verleent Avinci Advocaten rechtsbijstand, van het opstellen en beoordelen van een arbeidsovereenkomst tot het begeleiden van een reorganisatie en van het voeren van onderhandelingen tot het voeren van procedures.