Beheer Facebookpagina komt toe aan werkgever!

Beheer Facebookpagina komt toe aan werkgever!

27 oktober 2019

Rechtbank Gelderland, 19 oktober 2019, IEF 18767, IT&R 1912; ECLI:NL:RBGEL:2019:4651 (Stichting Dierenopvangtehuis tegen gedaagde)

Kort geding. Beheer Facebookpagina.

Gedaagde was in dienst bij het Dierenopvangtehuis en had vanuit haar persoonlijke account op Facebook een facebookpagina aangemaakt van het dierenasiel. Hierop plaatste zij regelmatig haar eigen mening met betrekking tot producten of diensten van en voor het asiel. De voorzitter van het asiel had via een mail verzocht om dit na te laten en dit alleen via haar eigen facebookpagina te doen, omdat dit het asiel problemen op zou kunnen leveren. Gedaagde weigert uiteindelijk de facebookpagina over te dragen aan het bestuur en doet op twitter enkele uitspraken over het bestuur. Dierenopvangtehuis vordert op straffe van dwangsom het beheer van de facebookpagina en de gegevens hiervan te krijgen van gedaagde. De vordering wordt toegewezen.

Wie heeft de rechten van deze Facebookpagina?

Het beheer van de facebookpagina komt toe aan de werkgever, omdat de facebookpagina door de voormalige werknemer voor de werkgever is aangemaakt. De uitlatingen van de voormalige werknemer zijn niet onrechtmatig jegens werkgever.

Dit vonnis is gewezen door mr. G.J. Meijer en in het openbaar uitgesproken op 18 oktober 2019.

heeft u meer vragen over social media, entertainmentrecht of intellectueel eigendom? Dan bent u aan het goede adres want Meester A. Hansen heeft bovenstaande zaak succesvol behandeld  en gewonnen. Neem contact op:

 

Heeft u vragen? Bekijk deze andere sites ook: