Arbeidsovereenkomst wordt gesplitst na overgang van onderneming naar verschillende verkrijgers

Arbeidsovereenkomst wordt gesplitst na overgang van onderneming naar verschillende verkrijgers

15 augustus 2020

Een interessante uitspraak op het gebied van overgang van onderneming. Na de Botzen-uitspraak (1985), waar het ging over ‘toerekening van werkzaamheden aan een over te dragen bedrijfsonderdeel’, kiest het HvJEU nu een heel andere insteek. Lezenswaardig is ook de conclusie van de Advocaat-Generaal, die grotendeels door het hof werd gevolgd.. Arbeidsovereenkomst wordt gesplitst na overgang van onderneming naar verschillende verkrijgers, en Recht.nl geeft meer informatie op de website Recht.nl.

 

Natuurlijk denkt iedereen bij het woord arbeidsrecht onmiddellijk aan ontslag. Er worden inderdaad veel procedures gevoerd over beëindiging van een arbeidsovereenkomst tussen werkgever en werknemer. Dat kan omdat er een conflict is ontstaan, maar ook omdat de werknemer niet (meer) aan het functieprofiel voldoet of omdat zijn arbeidsplaats door een reorganisatie komt te vervallen. De werkgever kan dan op verschillende juridische manieren een einde aan de arbeidsovereenkomst maken.

Via de weg van een ontslagvergunning van het UWV WERKbedrijf tot de ontbinding van de arbeidsovereenkomst door de kantonrechter, waarbij soms ook een “gouden handdruk” kan worden toegekend.Maar er is meer. Wat bijvoorbeeld te doen als een werknemer ziek is en de werkgever wil de betaling van het salaris stoppen? Of als een werkgever wil dat zijn werknemer op een andere locatie gaat werken, maar deze weigert dat? Of als de werknemer schade oploopt door een ongeval op de werkvloer? De werknemer wil part-time gaan werken maar de werkgever heeft liever één full-timer dan twee part-timers?

In al deze en nog veel meer andere situaties verleent Avinci Advocaten rechtsbijstand, van het opstellen en beoordelen van een arbeidsovereenkomst tot het begeleiden van een reorganisatie en van het voeren van onderhandelingen tot het voeren van procedures.

 

Arbeidsovereenkomst wordt gesplitst na overgang van onderneming naar verschillende verkrijgers: Bron: Recht.nl, Doorne