Vergunningsvrij woningen bouwen in Rotterdam nu mogelijk

Vergunningsvrij woningen bouwen in Rotterdam nu mogelijk

10 september 2020

Vanaf 1 september is het mogelijk om zonder een omgevingsvergunning een woning te laten bouwen of verbouwen. Opdrachtgevers kunnen met Architect aan Zet vergunningsvrij projecten met weinig ruimtelijke en bouwtechnische risico’s bouwen of verbouwen. Voorwaarde is wel dat de architect gecertificeerd is. Voor sommige (ver)bouwprojecten moet u een omgevingsvergunning hebben. De gemeente helpt u te bepalen of een vergunning nodig is. Via de zelftoets ‘Ik wil verbouwen’ vindt u meer informatie over de Rotterdamse bouwregels en bouwen zonder vergunning. Bekijk ook de overheidsbrochures over vergunningsvrij bouwen.

In Rotterdam kunnen architecten zichzelf vanaf deze week toestemming geven om te bouwen. Vijftien architecten hebben dinsdag hun ‘papiertje’ behaald en verzorgen voortaan hun eigen vergunningen. Bang dat het mis gaat, is verantwoordelijk wethouder Kurvers van Bouwen niet. “Het gaat ook om hun reputatie.” Rotterdam is de eerste Nederlandse gemeente waar dit mogelijk is. Wethouder Kurvers hoopt dat dit project voor meer broodnodige woningen gaat zorgen in de stad. “We willen minder overheid, minder regels en sneller bouwen.”

Avinci Advocaten geeft u in bovenstaand artikel de laatste updates uit haar jurisprudentie met bronvermelding uit Vastgoed journaal,  Rotterdam.nl, Rijnmond.nl, Recht.nl, Autoriteitsgegevens.nl, Officiele Bekendmaking en Rechtspraak om u op de hoogte te stellen over de laatste ontwikkelingen op dit rechtsgebied.

Mocht u meer informatie wensen of juridische weten wat het precies inhoudt?  Avinci Advocaten is gespecialiseerd in vastgoedrecht en staat u graag terzijde. Binnen kantoor is veel kennis over en ervaring in het bouwrecht aanwezig zodat u veilig langs de klippen van een procedure wordt geloodst.

Neem contact op  010-4777755

Avinci Advocaten heeft bovenstaand artikel samengesteld uit haar jurisprudentie om u op de hoogte te stellen over de laatste ontwikkelingen op #arbeidsrecht #avinciadvocaten #bedrijfsadvocaat #dutchdebtsincasso