JURIDISCHE ONDERSTEUNING EN VOETBALZAKEN in crisistijd.

JURIDISCHE ONDERSTEUNING EN VOETBALZAKEN in crisistijd.

1 juni 2020
JURIDISCHE ONDERSTEUNING EN VOETBALZAKEN in crisistijd.

Dit seizoen is afgelopen maar er zijn nog veel lopende kwesties en vragen. Premier Mark Rutte heeft aangegeven dat betaald voetbal pas 1 september weer begint en de consequenties zijn (nog) niet te overzien. Financiële nood, bestuurlijke consequenties, degradatie dreiging, noem maar op. Niet alleen betaald voetbal maar ook de amateurverenigingen krijgen met allerlei problemen te maken in deze onzekere tijd. Profvoetballers, contracten die niet doorgaan, reclamecontracten/sponsordeals die niet of aangepast kunnen doorgaan en ga zo maar door. Belangrijkste is om nu het overzicht te houden en zo goed mogelijk geïnformeerd te werk gaan. Avinci Sportrecht adviseert en biedt juridische ondersteuning in voetbalzaken in crisistijd tijdens corona.

Avinci Advocaten geeft u in onderstaand artikel de laatste updates uit haar jurisprudentie van recht.nl en rechtspraak.nl. 

We geven enkele voorbeelden uit de praktijk die momenteel lopen: amateurverenigingen raken betrokken bij conflicten met bijvoorbeeld een lid, trainer, sponsor en/of leverancier, horeca, pachters en andere belanghebbenden. Daarnaast worden ze geconfronteerd met de overheid, die met wisselende  voorschriften en/of het afschaffen van toegezegde subsidies e.d. uitstelt.Het amateurvoetbal had én heeft dus schreeuwend behoefte aan een goede belangenbehartiger.

Avinci Sportrecht heeft zich al op vele fronten laten gelden. Te noemen valt onder andere de vergoedingen voor ‘overgaande’ spelers van het amateurvoetbal naar het betaald voetbal en/of naar betalende amateurverenigingen, een overeenkomst met de horeca, conflicten met overheid en gemeenten, de gang naar de rechtbank, de behorende voorbereiding tbv de procedure eisen enzovoorts .

De dienstverlening van de Avinci Sportrecht is bijzonder breed en gevarieerd. Waar mogelijk worden ontwikkelingen op juridisch, fiscaal, administratief en verzekeringstechnisch gebied nauwlettend gevolgd. In eerste instantie proberen we de problemen en uitdagingen in eigen huis te tackelen en waar dan nog nodig worden deskundigen van buiten ingeschakeld.

Juridische ondersteuning en voetbalzaken waarin wij u kunnen ondersteunen:

 • Heeft u een conflict?
 • Kunt u geen uitstelling van betaling krijgen?
 • Wilt u hulp bij het juridisch verantwoord overleven in deze coronatijd?
 • Wilt u hulp om alle stakeholders en belanghebbende juridisch goed te informeren?
 • Wilt u als spelersmakelaar juridisch advies?
 • Wil je als speler / trainer weten waar je recht op hebt?
 • Wat zijn de financiële consequenties voor de kaartverkoop?
 • Wat kan ik doen met mijn sponsorcontracten?
 • Hoe pak ik de 1,5 meter economie juridisch aan?
 • Hoe zorg ik voor afgebakende aansprakelijkheid?
 • Wat moeten we doen met gemeentelijke afspraken?
 • Zou u promoveren naar het Betaald Voetbal?
 • Moet er één CAO komen voor contractspeler in het Amateurvoetbal?

Het zijn slechts  voorbeelden van situaties die clubs in de dagelijkse praktijk  tegenkomen. Met haar dienstenpakketten ‘Juridische Ondersteuning’ en ‘Voetbalzaken’ kan Avinci Sportrecht veel voor u betekenen. Wij schuiven aan bij het overleg, kunnen bemiddelen in een conflict en indien nodig zelfs begeleiding bieden als de gang naar de rechtbank onvermijdelijk is geworden. Voor de exacte invulling van het pakket ‘Juridische Ondersteuning’ en ‘Voetbalzaken’ kunt u contact opnemen met Mr. A.C. Hansen.

Avinci Sportrecht komt op voor de belangen van de bij haar aangesloten amateurvoetbalverenigingen, onder andere richting de KNVB. Ook de overheid wordt een steeds belangrijkere partner voor overleg en onderhandelingen, omdat meer maatschappelijke verantwoordelijkheid bij de sportverenigingen wordt neergelegd. Belangrijk detail is dat we niet alleen staan voor het collectief van het amateurvoetbal, maar zeker ook voor de individuele club.

Avinci Sportrecht vergelijkt het besturen van een vereniging met het zakenleven – het is niet voor niets dat veel ondernemers in het bestuur zitten en vooruit denken. Regeren is vooruitzien en op juridisch vlak is het belangrijk dat je sterk staat. Neem voor meer informatie contact op met Arthur Hansen om eens van gedachten te wisselen en te kijken wat we voor uw vereniging kunnen betekenen. En dit geldt natuurlijk niet alleen voor voetbal, want we hebben ook veel expertise met hockeyclubs, golfclubs, sportclubs, fitness en verenigingen.

Avinci Rotterdam – Oudehoofdplein 4 – 3011 TM Rotterdam – T: 010 4777 755 E: info@Avinci.nl

Kortom, we zijn uw juridische partner, denken met u mee en indien nodig behartigen we uw zaken in de rechtbank.

Neem contact met ons op, wij zorgen voor een oplossing!

 • Oudehoofdplein 4, 3011 TM Rotterdam
 • 010 4777755
 • 010 4780909
 • info@www.avinci.nl
 • www.avinci.nl

VOLG ONS!

Avinci Sportrecht is een onderdeel van Avinci Advocaten

Bron: JURIDISCHE ONDERSTEUNING EN VOETBALZAKEN in crisistijd. Bron Avinci Advocaten heeft bovenstaand artikel samengesteld uit haar jurisprudentie met bronnen uit Recht.nl, Officiele Bekendmaking en Rechtspraak om u op de hoogte te stellen over de laatste ontwikkelingen op dit rechtsgebied.