Verkoop of overname van onderneming

Verkoop of overname van onderneming

4 maart 2020

Waar moet u aan denken als u een bedrijf overneemt? Bij overname als verkoop van een bedrijf is het belangrijk goed onderzoek te verrichten. Een professionele en zorgvuldige benadering is van essentieel belang voor een optimaal verkoopresultaat. Een bedrijf verkopen kan op uiteenlopende redenen gebaseerd zijn.

Persoonlijke redenen kunnen zijn;

het bereiken van de pensioenleeftijd of noodgedwongen moeten stoppen wegens ziekte. Ook de zingeving kan een rol spelen, evenals familieomstandigheden. Daarnaast kan het ook zijn dat u toe bent aan een nieuwe uitdaging of juist minder wilt gaan werken.

Zakelijke redenen kunnen zijn;

veranderende economie en/of wet- en regelgeving kunnen van invloed zijn dat u over wilt gaan tot de verkoop van uw bedrijf, evenals bijvoorbeeld een conflict met aandeelhouders. Er zijn oneindig veel redenen te bedenken welke u doen besluiten uw bedrijf te verkopen. Belangrijk hierbij is dat het gehele verkoopproces gestructureerd verloopt en u met een goed gevoel uw onderneming over kunt dragen aan de kopende partij. Bedrijfsadvocaat beschikt over een schat aan ervaring, kent de succesfactoren, realiseert het beste resultaat en helpt u van A tot Z.

Wij helpen u bij

  • Onderzoek
  • Advies
  • Conflicten

Verkoop of overname van onderneming