Incasso praktijken – Avinci Advocaten maakt het grote verschil.

Incasso praktijken – Avinci Advocaten maakt het grote verschil.

13 mei 2019

Incasso praktijken.
Het risico van ondernemen uit zich vaak door slecht betalende debiteuren, u herkent het vast wel. U stuurt een herinnering, belt een paar keer en luistert naar de achterliggende reden waarom een klant in gebreke blijft. De ene keer schikt u in een regeling, de andere keer moet u echt de debiteur afboeken en blijft u met het verlies zitten. Wij maken het zelf ook mee – enerzijds wilt u uw klant niet verliezen en anderzijds moet u wel uw kosten en personeel betalen. Wanneer schakelt u een incasso bureau of een advocaat in? Of beide? Incasso praktijken – Avinci Advocaten maakt het grote verschil.
Even wat feiten.
Het aantal incasso’s is de afgelopen jaren fors gestegen. Een recordaantal, meldt de Nederlandse Vereniging van gecertificeerde Incasso-ondernemingen NVI De toename is vooral te wijten aan de economische crisis van de afgelopen jaren. Steeds meer bedrijven en consumenten kunnen rekeningen niet meer betalen en krijgen of een deurwaarder of een incassobureau aan de deur. Vorig jaar trok de ChristenUnie aan de bel over de praktijken van malafide bureaus. Ze zouden te veel geld vragen en mensen intimideren.
Wanneer schakelt u een incasso bureau in? Vorig jaar trok de ChristenUnie aan de bel over de praktijken van malafide bureaus. Ze zouden te veel geld vragen en mensen intimideren. Uiteindelijk krijgen de mensen hun geld toch niet omdat het er simpelweg niet is. Het is dan zaak om een advocaat in te schakelen want zij maken het grote verschil.
Het grote verschil tussen een incassobureau en een advocaat?
Advocaten kunnen conservatoir beslag leggen en faillissement aanvragen. Incassobureau’s en gerechtsdeurwaarders kunnen dat alleen na inschakeling van een advocaat. Voor een incasso boven de € 25.000,- moet u altijd een advocaat inschakelen. Als u dit doet via een incassobureau’s of gerechtsdeurwaarders, dan loopt u het risico op dubbele kosten. Zij moeten immers weer een advocaat inschakelen. Een advocaat wordt daarom door doorgewinterde wanbetalers serieus genomen, een incassobureau minder. Tempo! Binnen drie werkdagen na ontvangst van de dossierkosten ligt onze aanmaning bij uw debiteur op de mat. Wordt er dan nog niet betaald, dan gaan wij (uiteraard na overleg met u) meteen over tot dagvaarding en eventueel beslaglegging.
Avinci Advocaten maakt het verschil en legt beslag.
Avinci Advocaten heeft jarenlange ervaring met het innen van openstaande facturen. Bedrijven doen er goed aan onze abonnementen te kijken vanwege de aantrekkelijke ‘no cure no pay’ aanbieding. Ook zijn wij in staat om tegen een vast tarief snel beslag te leggen onder een wanbetaler.
 What can we do for you?
Wij kunnen voor u:
– Openstaande facturen innen
– Conservatoir beslag leggen
– Faillisement aanvragen
Incasso voor particulieren:
Voor particulieren heeft Avinci Advocaten een bijzondere tariefstelling, namelijk op basis van ‘no cure less pay’. Dit houdt in wij tegen een vast basisbedrag aan de slag gaan. Over het behaalde resultaat berekenen wij aanvullend een percentage. U maakt dus alleen extra kosten ingeval van een gunstige afloop. Uiteraard moet uw zaak daarvoor wel geschikt zijn. Wij beoordelen graag gratis en vrijblijvend uw zaak.
Avinci Advocaten deelt met u het risico door de werkwijzen van ‘no cure no pay’ of ‘no cure less pay’. Uw zaak wordt daarom alleen in behandeling genomen als Avinci Advocaten serieus te nemen slagingskansen ziet. Ten overvloede: ons slagingspercentage is zeer hoog.
Kosten
Per dossier (dossierkosten) € 75 per geval, en aanvullend een ‘no cure no pay’ of ‘no cure less pay’ regeling. De zogeheten ‘out of pocket’ costs, dus de kosten van derden zoals griffierecht en deurwaarderskosten zijn voor uw rekening. Van de ontvangen gelden rekent Avinci normaliter 15%.
GOED om te weten:
Advocaten kunnen conservatoir beslag leggen en faillissement aanvragen. Incassobureau’s en gerechtsdeurwaarders kunnen dat alleen na inschakeling van een advocaat. Voor een incasso boven de € 5000,- moet u altijd een advocaat inschakelen. Als u dit doet via een incassoburo’s of gerechtsdeurwaarders, dan loopt u het risico op dubbele kosten. Zij moeten immers weer een advocaat inschakelen. Een advocaat wordt daarom door doorgewinterde wanbetalers serieus genomen, een incassoburo minder. Tempo! Binnen drie werkdagen na ontvangst van de dossierkosten ligt onze aanmaning bij uw debiteur op de mat. Wordt er dan nog niet betaald, dan gaan wij (uiteraard na overleg met u) meteen over tot dagvaarding en eventueel beslaglegging.
Neemt u contact op met Avinci Advocaten en ontvang een op maat gemaakte aanbieding.Meer weten?  Bel direct voor een afspraak of kom langs in ons pand op de unieke locatie in de Oude Haven / Maasboulevard in Rotterdam. Of lees meer op onze gespecialiseerde website www.bedrijfsadvocaat.nl
Wij helpen u verder en zijn goed bereikbaar van 09.00 tot 21.00 uur omdat ondernemen nooit stopt.
CONTACT:

  •                Oudehoofdplein 4, 3011 TM Rotterdam
  •                010 4777755
  •                010 4780909
  •                info@avinci.nl
  •                www.avinci.nl

VOLG ONS:
Twitter       Facebook      Linkedin
Avinci Advocaten – uw partner in juridische zaken.

Incasso praktijken – Avinci Advocaten maakt het verschil.

Bron vermelding: Avinci Advocaten & Nu.nl