Problemen alimentatie door corona

Problemen alimentatie door corona

9 juni 2021

Het is natuurlijk logisch: door corona hebben veel mensen moeite de alimentatie te betalen. Er zijn veel mensen die te maken krijgen met een daling van hun inkomen. Zzp’ers die zonder werk zitten. Mensen met tijdelijke contracten die vanwege de coronacrisis niet verlengd worden. Werknemers die te maken krijgen met werktijdverkorting. Dit zijn allemaal situaties die flink wat impact kunnen hebben op de financiële situatie. Hierdoor krijgen de juridische medewerkers van De Nationale Adviesbalie ook steeds meer vragen over de alimentatie. Van alimentatieontvangers die boos zijn dat de ex ineens de alimentatie heeft stopgezet, omdat hij/zij geen inkomen meer heeft. Tot betalers die willen weten of zij nu de alimentatie kunnen verlagen. Hoe zit dit nou eigenlijk?

Afhankelijk van uw situatie, huwelijkse voorwaarden, kinderen, pensioenen of een eigen onderneming kan de strategie worden bepaald. Uiteraard is het mogelijk om een tijdelijke beslissing te krijgen over voornoemde zaken. U geeft de kleurplaat en wij kleuren hem in.

Buiten echtscheiding zijn er tal van aangelegenheden die zich kunnen voordoen waar wij u kunnen bijstaan. Betaalt u bijvoorbeeld te veel alimentatie; is de boedel nog steeds niet verdeeld, ziet u uw kinderen te weinig of zijn er omstandigheden waardoor uw ex-partner alimentatie moet betalen. Ook hierbij staan wij u graag met raad en daad ter zijde. Hetzelfde geldt voor een (achter)naamswijziging, adoptie of wijziging van het gezag (voogdij) over de kinderen. Bel gerust voor het maken van een afspraak om de mogelijkheden door te nemen.

Echt Gescheiden!

Op deze website willen wij u een aantal handreikingen geven om met zo weinig mogelijk kleerscheuren een scheiding tot een bevredigend eind te brengen. De deskundige advocaten van Avinci lossen de problemen op en loodsen u door de echtscheiding heen. Zodat u dan kunt zeggen: en nu ben ik Echt Gescheiden!

Overlegscheiding of eenzijdige scheiding?

In de eerste plaats moet u een keuze maken tussen een “overlegscheiding” en een “vechtscheiding”. Net als uit wetenschappelijk onderzoek blijkt, hebben de advocaten van Echtgescheiden.nl / Avinci Advocaten gemerkt dat wanneer het huwelijk stuk is, maar u nog wel redelijk met elkaar kunt overleggen het in alle gevallen de voorkeur verdient om voor een overlegscheiding te kiezen. De ervaring leert dat veel afspraken die u zelf maakt meer draagvlak hebben wanneer u die afspraken zelf maakt. Dat maakt niet alleen de scheiding makkelijker, maar ook de periode daarna. Maar het kan ook zijn dat een huwelijk reddeloos verloren is en er geen redelijk overleg meer mogelijk is. In dat geval kan het de beste optie zijn om de messen te slijpen en er het beste resultaat voor de toekomst uit te slepen. Ook in dat geval kunnen de advocaten van Avinci Advocaten u tal van nuttige handvatten aanreiken.
Problemen alimentatie door corona

http://www.echtgescheiden.nl/eigen-bedrijf/