WAT MOET JE DOEN ALS JE ONTSLAGEN WORDT?

WAT MOET JE DOEN ALS JE ONTSLAGEN WORDT?

10 augustus 2020

Het aantal ontslagen door reorganisaties blijft oplopen. Bedrijven zitten vanwege de coronacrisis in zwaar weer en vakbonden krijgen van steeds meer kanten te horen dat ze gaan reorganiseren, waardoor duizenden banen verdwijnen. We delen inzichten over de juiste stappen die je moet nemen als je bij een reorganisatie ontslagen wordt. Het is belangrijk om te controleren of het bedrijf alle stappen wel juist heeft doorlopen. Is de procedure goed doorlopen? Avinci en Bedrijfsadvocaat zetten de tips op een rij.

Disfunctioneren, een verstoorde arbeidsrelatie, crisis en reorganisatie, ziekte, organisatieontwikkeling, zwangerschap, economische redenen etc.; stuk voor stuk situaties die kunnen leiden tot beëindiging arbeidsovereenkomst. En ook als dat juridisch lastig lijkt, is ontslag vaak mogelijk, je moet alleen weten hoe.

Ook bij bij lastige kwesties, op basis van andersoortige/aanvullende argumentatie, is het mogelijk om toch de arbeidsovereenkomst te beëindigen. En houdt daarbij uiteraard rekening met de belangen van de werknemer.

Avinci Advocaten maakt in de praktijk veel mee en heeft voorbeelden genoeg waar er wel een mooie uitweg of regeling getroffen kon worden. Wat de aanleiding tot ontslag ook is (disfunctioneren en geen dossier, werknemer wil in tegen stelling tot de werkgever minder werken, ontslagkwestie met ontslagverbod, weigering van overplaatsing, crisis of andere redenen) Avinci Advocaten zoekt altijd een efficiënte en doelmatige oplossing. Juist door onze ervaring en daadkracht aan de andere kant, zorgt ervoor dat problemen snel opgelost zijn. Onze advocaten zitten ook vaak genoeg aan de kant van de werknemer zodat we weten waar een rechter naar kijkt en wat juridisch kan en mag en het belang van een goed opgebouwd dossier.

Op onze site vindt u veel artikelen over ontslag, verstoorde arbeidsverhoudingen enzovoort: lees ook onderstaand artikel of bel ons!

Ontslag op staande voet

Avinci Advocaten geeft u in onderstaand artikel de laatste updates uit haar jurisprudentie met bronvermelding uit Recht.nl, Autoriteitsgegevens.nl, Officiele Bekendmaking en Rechtspraak om u op de hoogte te stellen over de laatste ontwikkelingen op dit rechtsgebied.

En mocht het ondanks alle voorzorgen toch nog mislopen, dan staat Avinci Advocaten u graag terzijde bij het oplossen van een conflict. In eerste instantie door te proberen in onderling overleg tot een acceptabele oplossing te komen. Mocht dat niet lukken en is de gang naar de rechter niet te vermijden, dan strijdt Avinci Advocaten voor het maximale resultaat. Binnen kantoor is veel kennis over en ervaring in het procesrecht aanwezig zodat u veilig langs de klippen van een procedure wordt geloodst.

Neem contact op  010-4777755

Avinci Advocaten heeft bovenstaand artikel samengesteld uit haar jurisprudentie om u op de hoogte te stellen over de laatste ontwikkelingen op #arbeidsrecht #avinciadvocaten #bedrijfsadvocaat #dutchdebtsincasso

 

En heeft u meer vragen over ontslagzaken? Neem dan gerust contact op met advocaten Arthur Hansen of Petra Ellenbroek, zij zullen u verder helpen.

Onrechtmatig verkregen, maar toelaatbaar bewijs in ontslagzaak, recht.nl bvdv, pw advocaten