Internationale betalingen en incasso!

Internationale betalingen en incasso!

14 december 2020

Internationale betalingen en incasso!

Als uw bedrijf zaken doet met het buitenland krijgt u te maken met internationale betalingen. Waar moet u aan denken als u internationale bankzaken doet? Welke betalingsmogelijkheden zijn er? Wat zijn de risico’s? En hoe verkleint u deze betalingsrisico’s?

Betalingsgewoonten
Betaalgewoonten kunnen per land verschillen. Bij landeninformatie leest u meer over betalingsgewoonten en het betalingsverkeer in een aantal exportmarkten. Binnen Europa gelden betalingstermijnen van 30 tot maximaal 60 dagen. Buiten de EU zijn betalingstermijnen vaak veel langer. Cheques worden in Nederland niet veel gebruikt, maar in andere landen wel. Een land hanteert mogelijk bijzondere wettelijke voorwaarden die uw internationale betalingen raken. Bijvoorbeeld een verbod op vooruitbetaling of vereist gebruik van een letter of credit.

Zekerheid of risico
Als de betaling niet in euro is, loopt u valutarisico’s. Bekijk de mogelijkheden om de financiële risico’s

Met grote regelmaat hebben wij te maken met internationale zaken – zeker in Rotterdam is de handel met internationale handelspartners enorm en de incassopraktijk houdt niet op bij de grens. Met name Duitse en Engelse bedrijven schakelen ons met grote regelmaat in om incasso met handelspartners in Nederland te voeren.

Buitenlandse bedrijven kunnen ons inschakelen in geval van wanbetalers in Nederland en starten wij de vereiste procedure op. neem contact op met Arthur Hansen.

Dutch Debts heeft vestigingen in Rotterdam en Brielle, Europoort.

Internationale betalingen en incasso!