Juridische strijd in voetbalwereld neemt toe.

Juridische strijd in voetbalwereld neemt toe.

17 januari 2020

Zo’n 95 procent van het geld dat in het transfercircuit omgaat komt uit Europa. Dat zegt Roberto Branco Martins, die zicht houdt op alle ontwikkelingen rond voetbalagenten in het internationale voetbal.Nederland heeft zijn zaakjes goed voor elkaar en heeft bij de KNVB voor de Nederlandse organisatie ProAgent een keurmerk bedongen. Daarmee is ProAgent een betrouwbare partner voor de UEFA en de FIFA. De juridische strijd in voetbalwereld neemt toe en daarom is het belangrijk dat je een sportmakelaar of advocaat hebt die je vertrouweling is en in jouw belang handelt.

Agenten uit Afrika

„Juist omdat hier in de topvoetballanden veel geld omgaat, is het onzinnig om voor formaliteiten en regulering agenten uit Afrika uit te nodigen om mee te praten. Het kan niet zo zijn dat die akkoord gaan met voorstellen en wij niet aan tafel zitten. Je kunt ook geen duizenden agenten in één organisatie stoppen. Daarom heeft elk land nu zijn eigen organisatie en zijn we op die manier verenigd.”

Branco Martins maakt duidelijk dat zijn organisatie EFAA en ProAgent niet als heiligen hoeven worden neergezet. Maar in ons bestuur heeft Rob Jansen verreweg de meeste ervaring. Zijn vader heeft de FIFPRO opgericht, de internationale vakbond voor spelers. Nu moet er ook een goed model voor voetbalmakelaars worden neergelegd.”

Luistert de FIFA niet, dan voorspelt Branco Martins een keihard gevecht op juridisch niveau. „Als de FIFA een spelletje met ons speelt, zijn we er klaar mee. We zijn geen makke lammetjes. Wij doen ons best om de boel in orde te krijgen (tegenover de groep Raiola, die zelf de torenhoge commissies wil blijven bepalen, red.). Dan moet je er wel samen uitkomen.”

Avinci Advocaten heeft veel ervaring in de sportwereld en heeft er een speciale office voor opgericht: Avinci Sportrecht.

Wij hebben uitgebreide kennis van contracten tussen spelers, spelersmakelaars en clubs op gebied van arbeidszaken en op internationaal niveau. Wij behartigen jouw belang en zorgen dat alle secundaire voorwaarden goed onderhandeld worden. Waar jij nog niet aan gedacht hebt, brengen wij aan de orde zodat jij met een gerust hart kunt focussen op je carrière bij de club.

Wij strijden onder het motto: “Aut via inveniam, aut faciam.” Oftewel: ‘Als er geen weg is, zal ik zelf een weg creëren,’

Ons credo is: waar een wil is, is een weg. Avinci Sportrecht is altijd bereikbaar – ondernemen en voetbal stopt namelijk nooit. Op de meest ongebruikelijke tijdstippen moet je ons kunnen bereiken voor advies. Jij werkt namelijk als anderen vrij zijn.

Als je bij ons als cliënt aangemeld bent, krijg je het telefoonnummer van onze advocaat met een speciaal beschermde telefoonlijn waardoor vertrouwelijke telefoongesprekken gegarandeerd zijn.

Maar eerst is natuurlijk altijd een kennismakingsgesprek waarin alle wensen en eisen die spelen duidelijk gemaakt worden. Aan de hand van deze evaluatie ontvang je een offerte die twee maanden geldig is. Na ondertekening van de overeenkomst waarin de doelen duidelijk geformuleerd staan, gaan we direct aan de slag. In geval van zeer urgente zaken, staan we direct met elkaar in contact en overleggen we waar nodig. Je ontvangt een direct telefoon nummer van je advocaat waar je vrijuit kunt spreken (een advocaat heeft geheimhoudingsplicht en telefoongesprekken mogen niet afgeluisterd worden). Zowel zakelijk als privé, puur omdat het leven altijd doorgaat en jij op ons moet kunnen bouwen.

Wil je meer weten over de tarieven? Klik dan hier.

Bij Avinci Sportrecht juichen wij het alleen maar toe als je als amateur speler de juridische zaken laat nakijken. Wij gaan er van uit dat het je doel is om prof voetballer of sporter te worden en het kan nooit kwaad om je goed voor te bereiden. Ook op semi prof niveau is het zaak juridisch advies in te winnen bij een nieuw contract. Denk preventief – goed voorbereid scheelt het halve werk. Bel ons gewoon gewoon op voor advies.

Door de jaren heen hebben we gezien dat sporters vooral dat moeten doen waarin ze excelleren. Dat betekent dat de rest geregeld moet zijn. Contracten, sponsordeals, portretrecht, auteursrecht, intellectueel eigendom, transfers en secundaire voorwaarden moeten op topniveau uit onderhandeld worden. Want een sport carrière duurt relatief kort en daarom vinden wij dat je er het beste uit moet halen. Dat je blind kunt vertrouwen dat alles goed geregeld is. Dat jij tevreden op je sport kunt focussen omdat je weet dat alles geregeld is. Dat er over je gewaakt wordt als er een contract afloopt of als je sponsor met een nieuwe sponsordeal komt maar ook als je voor de tuchtcommissie moet verschijnen of iets vervelends aan de hand is zoals een bedreiging of een privésituatie.

soccer

Maar ook dat je geadviseerd wordt als er extra inkomsten uit je portretrechten of je exclusiviteitsrechten gehaald kunnen worden of als er een andere club komt. Of als je gevraagd wordt voor je bijdrage aan een televisie programma. Avinci heeft veel ervaring met recht in mediazaken en ook daar kunnen we je goed bij helpen. En heb je er wel eens aan gedacht een B.V. of stichting op te richten voor derden gelden of nevenactiviteiten? We kennen inmiddels zoveel voetbalspelers met een eigen winkel, webshop, handel in luxe artikelen, onroerend goed portefeuille, goed doel, kledinglijn, magazine of investeringen in vastgoed. Ook tijdens hun actieve carrière.

7039212-cristiano-ronaldo-wallpapers-2013-hd

We kunnen je adviseren bij een nieuwe onderneming, stichting, event, nevenactiviteit of de ontwikkeling van je verdere loopbaan, zowel zakelijk als privé. Bij ons ben je geen nummer, wij zien wie je echt bent – een topsporter.

soccer-player-top-hd-wallpapers-background

We kunnen je adviseren bij een nieuwe onderneming, stichting, event, nevenactiviteit of de ontwikkeling van je verdere loopbaan, zowel zakelijk als privé.

Bij ons ben je geen nummer, wij zien wie je echt bent – een topsporter.

Wil jij ook wel eens weten of alles goed geregeld is? Of je sponsor- en clubcontracten, het intellectueel eigendom (je portretrecht bijvoorbeeld) allemaal kloppen? En wat de mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld een BV, stichting, event, extra inkomsten of een nevenactiviteit slim op te zetten? Of misschien wil je vrouw wel een onderneming of een winkel beginnen – dat moet goed geregeld zijn. Laat niets aan het toeval over – jouw goede naam staat er op – eigenlijk ben jij als sporter je eigen onderneming. Je zaakwaarnemer kan veel voor je doen, maar niet alles. Bovendien heeft hij de contacten met de clubs en nog vele spelers onder zijn beheer waardoor sommige zaken geen prioriteit hebben. Net als voor jou geldt: ieder moet doen waar hij goed in is. En als sporter ben jij eigenlijk je eigen onderneming waar je goed en professioneel mee om moet gaan.

Kom bij ons langs: voor € 995.— beoordelen we of de juridische zaken goed geregeld zijn, zowel zakelijk als privé. Voordeel hiervan is dat we een goed overzicht maken over de lopende zaken, we bepaalde zaken juridisch en fiscaal nog slimmer in kunnen richten en als je een transfer gaat maken of een nieuwe sponsordeal afsluit, je alle kennis voorhanden hebt. Je hoeft dus niet weer alles opnieuw te bepalen of te evalueren maar je kunt gelijk schakelen, dat scheelt geld. Zie het als een preventieve investering. Voor je jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting ga je ook naar je accountant, voor juridische zaken neem je alles met je advocaat door. Overzichtelijk en geruststellend. En komt het ooit tot een tuchtzaak of een rechtzaak (zowel zakelijk of privé)? Dan sta jij sterk met ons aan jouw zijde. Wij kennen je dossier en handelen direct. Voor verenigingen of sportclubs geldt hetzelfde: met het kennismakingspakket doen we een risico scan en beoordelen we alle juridische zaken en pijndossiers. Voor meer inlichtingen en informatie wat u hier precies voor krijgt, bel of mail ons kantoor!

Advocaat Arthur Hansen ontvangt je graag op zijn kantoor aan de Maasboulevard in Rotterdam.

Recht tegenover de Willemsbrug kunnen we discreet en voortvarend al jouw zaken doornemen en de balans opmaken. Uiteraard werken we samen met alle zaakwaarnemers, want we willen maar één ding: het beste uit jouw carrière halen.

Ten overvloede: je krijgt van ons geen rekening voor een telefoontje of emailtje- we zijn er om met je mee te denken en het beste uit jouw carrière te halen.

Meer weten?  Bel of mail direct voor een afspraak of kom langs in ons prachtige pand op de unieke locatie in de Oude Haven / Maasboulevard in Rotterdam.

Wij helpen u verder en zijn goed bereikbaar van 09.00 tot 21.00 uur omdat ondernemen nooit stopt.

CONTACT

  • Oudehoofdplein 4, 3011 TM Rotterdam
  • 010 4777755
  • 010 4780909
  • info@avinci.nl
  • www.avinci.nl

VOLG ONS!

Avinci Sportrecht is een onderdeel van Avinci Advocaten

cropped-logo-1.png

Avinci Advocaten Group bestaat uit de volgende afdelingen: 

Unknown-7 Unknown-8

Unknown-9 Echtscheiding-Home

 

 

incasso-300x100

 

Bronvermelding website: afbeeldingen: wallpapers 3D, Salva Mehtag. Copyright & content: Esther Kreukniet.