VOOR ALLE VOETBALZAKEN!

VOOR ALLE VOETBALZAKEN!

19 september 2019

VOOR AL UW VOETBALZAKEN

Avinci Sportrecht is een initiatief van Avinci Advocaten. Advocaat Arthur Hansen is gespecialiseerd in arbeidsrecht, ondernemingsrecht en sportrecht en heeft al diverse sporters en (amateur)clubs bijgestaan. Geschillen met de K.N.V.B. over het interpreteren van de reglementen, bijstaan van voetballers bij transfer onderhandelingen, tuchtzaken en commerciële geschillen. De laatste jaren is Arthur is gaan toeleggen op het bijstaan van verenigingen en sportclubs maar ook het adviseren van voetballers.

Geen dag zonder sportrecht

Gedragsregels, tuchtrecht, reglementen, arbeidsrecht, aansprakelijkheid, huur, eigendom en erfpacht van sportaccommodaties, sponsorcontracten, spelerscontracten en portretrecht…Het zijn zomaar wat zaken waar de professionele sporter of de sportorganisatie bijna iedere dag mee te maken heeft. Zaken die een groot effect hebben wanneer ze niet goed geregeld zijn. Zaken die vragen om een specialist met specifieke kennis op het gebied van sportrecht. Een partner bovendien, die vertrouwd en bekend is met de sportcultuur! Voetbaladvocaat Arthur Hansen kan u bij deze zaken helpen.

Niet alleen voetballers maar vele topsporters, waaronder top volleyballers, hockeyers, snowboarders, zwemmers enz kunnen wij adviseren over arbeidsovereenkomsten, contracten met sponsoren en contracten met teams of clubs. De belangrijkste punten zijn daarbij altijd het gebruik van de imagerechten, de looptijd van het contract, de opzeggingsmogelijkheden en de rechten en plichten in het contract. Avinci sportrecht advocaten geven juridische begeleiding bij contractsonderhandelingen, sponsorcontracten en bij uitstek het voeren van procedures bij de arbitragecommissie van de KNVB, zowel zakelijk als privé.

Speciaal hiervoor hebben wij een speciale sportdesk: Avinci – Sportrecht: https://avinci-sportrecht.nl

Wij strijden onder het motto: “Aut via inveniam, aut faciam.” Oftewel: ‘Als er geen weg is, zal ik zelf een weg creëren,’

famous-soccer-players-in-action-background-1

Ons credo is: waar een wil is, is een weg. Avinci Sportrecht is altijd bereikbaar – ondernemen en voetbal stopt namelijk nooit. Op de meest ongebruikelijke tijdstippen moet je ons kunnen bereiken voor advies. Jij werkt namelijk als anderen vrij zijn.

Als je bij ons als cliënt aangemeld bent, krijg je het telefoonnummer van onze advocaat met een speciaal beschermde telefoonlijn waardoor vertrouwelijke telefoongesprekken gegarandeerd zijn.

Maar eerst is natuurlijk altijd een kennismakingsgesprek waarin alle wensen en eisen die spelen duidelijk gemaakt worden. Aan de hand van deze evaluatie ontvang je een offerte die twee maanden geldig is. Na ondertekening van de overeenkomst waarin de doelen duidelijk geformuleerd staan, gaan we direct aan de slag. In geval van zeer urgente zaken, staan we direct met elkaar in contact en overleggen we waar nodig. Je ontvangt een direct telefoon nummer van je advocaat waar je vrijuit kunt spreken (een advocaat heeft geheimhoudingsplicht en telefoongesprekken mogen niet afgeluisterd worden). Zowel zakelijk als privé, puur omdat het leven altijd doorgaat en jij op ons moet kunnen bouwen.

Wil je meer weten over de tarieven? Klik dan hier.

Men gaat er vanuit dat zaakwaarnemers alle contracten goed beoordeeld. Wij werken dan ook samen met alle zaakwaarnemers en sportmakelaars, zij behartigen jouw belangen. Een voetballer wisselt in zijn sportloopbaan gemiddeld vijf keer van club en een zaakwaarnemer behartigt jouw belangen, heeft de contacten, kan goed onderhandelen en luistert naar jouw wensen.

Tegenwoordig is het niet vreemd om zelf met je advocaat naar een bespreking te komen. Grote spelers doen dat altijd omdat advocaten beter onderlegd zijn in arbeidsrecht, internationaal recht, contractrecht en intellectueel eigendom. Door ervaring met andere spelers weten wij wat er speelt en zijn neutraal in ons oordeel – immers de wet prevaleert. Ook verstrekken wij regelmatig een second opinion, het prettig onafhankelijk en neutraal advies in te winnen. Je bent een professional en je hebt op dit moment maar één carrière!