UWV Uitvoeringsregels ontslag – versie september 2020

UWV Uitvoeringsregels ontslag – versie september 2020

14 september 2020

Het UWV heeft een nieuwe versie van de Uitvoeringsregels Ontslag bij bedrijfseconomische redenen gepubliceerd. Deze trad per 1 september 2020 in werking. Gelijktijdig werden bovendien gewijzigde Uitvoeringsregels Ontslagprocedure van kracht. Avinci Advocaten en Bedrijfsadvocaat hebben de belangrijkste wijzigingen voor u op een rijtje gezet: UWV Uitvoeringsregels ontslag – versie september 2020.

UWV Uitvoeringsregels ontslag - versie september 2020

Hiermee wordt meer duidelijkheid en transparantie getoond over de uitvoeringsregels voor ontslag zoals die nu anno september 2020 gelden:

  • Wanneer UWV bevoegd is om van een ontslagaanvraag kennis te nemen en welke vestiging
  • Wanneer UWV een herhaalde aanvraag in behandeling neemt
  • De inrichting van de procedure bij UWV
  • De mogelijkheid en termijnen van de voorlopige aanvraag
  • Reactietermijnen en eerste verweer, zienswijze en tweede verweer
  • De mogelijkheid van uitstel

De uitgebreide versie kunt u bekijken op de UWV website, u leest het hier. Een aantal regels zijn gewijzigd en goed om te weten. De onderbouwing van de ontslagaanvraag geeft wan welke gegevens de werkgever dient te verstrekken, op welk niveau bedrijfseconomische redenen getoetst moeten worden en er gelden nieuwe regels voor de overheidswerkgever mbt democratisch genomen besluiten. Ook is het noodzakelijk aan te geven hoe eventuele bedrijfsbeëindiging wordt toegelicht in de nieuwe versie van de uitvoeringsregels.

UWV Uitvoeringsregels ontslag - versie september 2020

Avinci Advocaten geeft u in bovenstaand artikel de laatste updates uit haar jurisprudentie met bronvermelding uit Recht.nl, UWV, LXA.nl en Rechtspraak om u op de hoogte te stellen over de laatste ontwikkelingen op gebied van arbeidsrecht.

UWV Uitvoeringsregels ontslag - versie september 2020

En mocht het ondanks alle voorzorgen toch nog mislopen, dan staat Avinci Advocaten u graag terzijde bij het oplossen van een conflict. In eerste instantie door te proberen in onderling overleg tot een acceptabele oplossing te komen. Mocht dat niet lukken en is de gang naar de rechter niet te vermijden, dan strijdt Avinci Advocaten voor het maximale resultaat. Binnen kantoor is veel kennis over en ervaring in het procesrecht aanwezig zodat u veilig langs de klippen van een procedure wordt geloodst.

Neem contact op  010-4777755

Avinci Advocaten heeft bovenstaand artikel samengesteld uit haar jurisprudentie om u op de hoogte te stellen over de laatste ontwikkelingen op #arbeidsrecht #avinciadvocaten #bedrijfsadvocaat #dutchdebtsincasso

UWV Uitvoeringsregels ontslag – versie september 2020