Overname door een joint-ventures en concentratiecontrole: wie trekt er aan de touwtjes?

Overname door een joint-ventures en concentratiecontrole: wie trekt er aan de touwtjes?

15 december 2020

Overname door een joint-ventures en concentratiecontrole: wie trekt er aan de touwtjes?

Bij concentraties die draaien om joint-ventures stelt zich in het kader van merger control altijd de omzetberekeningsvraag. Een van de kerncriteria van het concentratiecontrolerecht is immers de toets of een fusie of overname op grond van het overschrijden van de omzetdrempels door de betrokken ondernemingen dient te worden gemeld bij een mededingingsautoriteit zoals de Europese Commissie of ACM. De omzettoets valt daarbij uiteen in verschillende aspecten: (i) van welke partijen dient de omzet te worden meegenomen om te berekenen of een concentratie de betreffende omzetdrempels overschrijdt; en (ii) welk deel van de omzet van de betrokken ondernemingen dient daarbij in acht te worden genomen?
Het Gerecht van de Europese Unie heeft in de zaak Heidelberg Cement duidelijkheid gecreëerd. Dit arrest is van belang voor bedrijven die van plan zijn om via een joint venture een andere onderneming over te nemen. Lees hier de uitspraak verder:  ECLI:EU:T:2020:471 (Recht.nl)

Uitzonderingen meerderheidsaandeelhouder uitkoopprocedure

Meer weten? Lees dan ook onderstaand artikel:

Verkoop of overname van onderneming

Avinci Advocaten geeft u in bovenstaand artikel de laatste updates uit haar jurisprudentie met bronvermelding uit Recht.nl, Autoriteitsgegevens.nl, Officiële Bekendmaking en Rechtspraak om u op de hoogte te stellen over de laatste ontwikkelingen op dit rechtsgebied.

En mocht het ondanks alle voorzorgen toch nog mislopen, dan staat Avinci Advocaten u graag terzijde bij het oplossen van een conflict. In eerste instantie door te proberen in onderling overleg tot een acceptabele oplossing te komen. Mocht dat niet lukken en is de gang naar de rechter niet te vermijden, dan strijdt Avinci Advocaten voor het maximale resultaat. Binnen kantoor is veel kennis over en ervaring in het procesrecht aanwezig zodat u veilig langs de klippen van een procedure wordt geloodst.

Neem contact op  010-4777755

Avinci Advocaten heeft bovenstaand artikel samengesteld uit haar jurisprudentie om u op de hoogte te stellen over de laatste ontwikkelingen op #arbeidsrecht #avinciadvocaten #bedrijfsadvocaat #dutchdebtsincasso

Bedrijfsadvocaat.nl is speciaal voor het bedrijfsleven ontworpen om ondernemers en hun ondernemingen snel en efficiënt te helpen bij juridische problemen. Wij hebben de expertise en ervaring in huis! Bedrijfsadvocaat.nl  is onderdeel van Avinci Advocaten en richt zich speciaal op ondernemingen, organisaties, bedrijven en het bedrijfsleven.

Heeft u andere vragen? Avinci Advocaten heeft voor ieder conflict of probleemgeval een aparte desk opgericht, bekijk deze andere sites ook:

LINKED IN

 

Overname door een joint-ventures en concentratiecontrole: wie trekt er aan de touwtjes?