Oneerlijke annuleringsbepaling

Oneerlijke annuleringsbepaling

29 april 2021
Oneerlijke annuleringsbepaling

Een student had zich ingeschreven voor een studie bij een particuliere onderwijsinstelling, maar wilde de opleiding bij nader inzien niet volgen. Hij annuleerde zijn aanmelding ruim voor de start van het collegejaar. In de algemene voorwaarden van de onderwijsinstelling stond echter dat in dat geval 25 procent van het collegegeld betaald zou moeten worden, bij wijze van annuleringskosten.
Volgens de rechter gaat het om een zodanig hoog bedrag, dat er geen reële mogelijkheid tot opzegging is. Dat is in strijd met de wet. Er is sprake van een oneerlijke annuleringsbepaling en de algemene voorwaarde wordt vernietigd.

Avinci Advocaten geeft u in bovenstaand artikel de laatste updates uit haar jurisprudentie met bronvermelding uit Recht.nl, Autoriteitsgegevens.nl, Officiële Bekendmaking en Rechtspraak om u op de hoogte te stellen over de laatste ontwikkelingen op dit rechtsgebied.

En mocht het ondanks alle voorzorgen toch nog mislopen, dan staat Avinci Advocaten u graag terzijde bij het oplossen van een conflict. In eerste instantie door te proberen in onderling overleg tot een acceptabele oplossing te komen. Mocht dat niet lukken en is de gang naar de rechter niet te vermijden, dan strijdt Avinci Advocaten voor het maximale resultaat. Binnen kantoor is veel kennis over en ervaring in het procesrecht aanwezig zodat u veilig langs de klippen van een procedure wordt geloodst.

Neem contact op  010-4777755

Avinci Advocaten heeft bovenstaand artikel samengesteld uit haar jurisprudentie om u op de hoogte te stellen over de laatste ontwikkelingen op #arbeidsrecht #avinciadvocaten #bedrijfsadvocaat #dutchdebtsincasso

Bedrijfsadvocaat.nl is speciaal voor het bedrijfsleven ontworpen om ondernemers en hun ondernemingen snel en efficiënt te helpen bij juridische problemen. Wij hebben de expertise en ervaring in huis! Bedrijfsadvocaat.nl  is onderdeel van Avinci Advocaten en richt zich speciaal op ondernemingen, organisaties, bedrijven en het bedrijfsleven.

Heeft u andere vragen? Avinci Advocaten heeft voor ieder conflict of probleemgeval een aparte desk opgericht, bekijk deze andere sites ook:

LINKED IN

Lees hier verder over #bouwrecht #huurrecht #vastgoedrecht