Geluidsoverlast en evenementen – regel de juridische aspecten!

Geluidsoverlast en evenementen – regel de juridische aspecten!

15 maart 2021

Geluidsoverlast en evenementen – regel de juridische aspecten!

Bij Bedrijfsadvocaat van Avinci Advocaten raadplegen regelmatig (jonge) event managers of ondernemers die een mooi evenement willen organiseren en hun contracten juridisch willen laten checken. Heel belangrijk want er zijn vele normen waaraan voldaan moet worden in het steeds veranderende wettelijke landschap. Maar ook als er een evenement wordt georganiseerd tegenover uw woning kunt u last hebben van geluidshinder. Aan evenementenvergunningen op grond van de gemeentelijke APV kunnen geluidnormen worden verbonden. Er is geen wettelijke bepaling die voorschrijft hoe hoog die norm mag zijn. En de Afdeling bestuursrechtspraak heeft geoordeeld dat er geen vaste bovengrens voor geldt.Geluidsoverlast en evenementen – regel de juridische aspecten!

De gemeente verleent een vergunning voor een groot evenement in de buurt van uw woning, bijvoorbeeld een dance festival. U vreest voor geluidsoverlast en vraagt zich af of dit zomaar kan. En zijn er regels over de maximale hoeveelheid geluid die mag worden geproduceerd?

Voor een incidenteel evenement is geen omgevingsvergunning/milieuvergunning nodig maar een evenementenvergunning op grond van de gemeentelijke APV. Deze vergunning wordt verleend door de burgemeester. En aan de vergunning moeten geluidnormen worden verbonden.

Er is geen wettelijke bepaling die voorschrijft hoe hoog die geluidnorm mag zijn. En de Afdeling bestuursrechtspraak heeft in de uitspraak van 11 mei 2016 (ECLI: NL: RVS: 2016: 1245) geoordeeld dat er ook geen vaste bovengrens voor het geluid geldt. Deze is afhankelijk van een belangenafweging. Waarbij enerzijds gekeken moet worden naar de maatschappelijke belangen gediend met het doorgaan van het festival en de belangen van omwonenden anderzijds.

Bedrijfsadvocaat is een onderdeel van Avinci Advocaten, speciaal opgericht voor ondernemers. Wij begrijpen namelijk dat u niet voor elk akkefietje of advies een dure advocaat of jurist wilt raadplegen en dat de kosten vaak een drempel vormen. Om dat te voorkomen heeft Avinci Bedrijfsadvocaat opgericht zodat iedere ondernemer ten alle tijden een jurist of bedrijfsadvocaat kan raadplegen tegen een fair tarief en die verstand van zaken heeft en ondernemers begrijpt. Met kwaliteit.

De voordelen zijn dat uw vaste contact uw bedrijf en branche op voorhand al goed kent zodat u hem kan raadplegen wanneer u er behoefte aan heeft. U kunt kiezen voor speciale package deals of een fair tarief zodat de kosten op voorhand duidelijk zijn.

Bedrijfsadvocaat

Bedrijfsadvocaat.nl is speciaal in het leven geroepen om kleinere en ook grotere MKB bedrijven bij te staan bij alle juridische problemen waartegen deze ondernemingen en hun ondernemers tegenaan lopen.

Contactgegevens

Oudehoofdplein 4
3011 TM Rotterdam
010 – 4777755
010 – 4780909
info@www.avinci.nl
Map

Lees hier ook meer over privé aansprakelijkheid

 

Avinci Advocaten geeft u in bovenstaand artikel de laatste updates uit haar jurisprudentie met bronvermelding uit Recht.nl, Autoriteitsgegevens.nl, Officiële Bekendmaking en Rechtspraak om u op de hoogte te stellen over de laatste ontwikkelingen op dit rechtsgebied.

En mocht het ondanks alle voorzorgen toch nog mislopen, dan staat Avinci Advocaten u graag terzijde bij het oplossen van een conflict. In eerste instantie door te proberen in onderling overleg tot een acceptabele oplossing te komen. Mocht dat niet lukken en is de gang naar de rechter niet te vermijden, dan strijdt Avinci Advocaten voor het maximale resultaat. Binnen kantoor is veel kennis over en ervaring in het procesrecht aanwezig zodat u veilig langs de klippen van een procedure wordt geloodst.

Neem contact op  010-4777755

Avinci Advocaten heeft bovenstaand artikel samengesteld uit haar jurisprudentie om u op de hoogte te stellen over de laatste ontwikkelingen op #arbeidsrecht #avinciadvocaten #bedrijfsadvocaat #dutchdebtsincasso

Bedrijfsadvocaat.nl is speciaal voor het bedrijfsleven ontworpen om ondernemers en hun ondernemingen snel en efficiënt te helpen bij juridische problemen. Wij hebben de expertise en ervaring in huis! Bedrijfsadvocaat.nl  is onderdeel van Avinci Advocaten en richt zich speciaal op ondernemingen, organisaties, bedrijven en het bedrijfsleven.

Heeft u andere vragen? Avinci Advocaten heeft voor ieder conflict of probleemgeval een aparte desk opgericht, bekijk deze andere sites ook:

LINKED IN

Lees hier verder over #bouwrecht #huurrecht #vastgoedrecht

Geluidsoverlast en evenementen – regel de juridische aspecten! Bron: recht.nl en Banningblogs