Makelaars aansprakelijk voor fout van ingeschakeld meetbureau

Makelaars aansprakelijk voor fout van ingeschakeld meetbureau

5 oktober 2020

Volgens de rechtbank heeft de verkoopmakelaar onrechtmatig gehandeld tegenover de kopers door in de verkoopbrochure en op Funda een onjuist woonoppervlak te vermelden. Interessant is hierbij dat ook een door een zelfstandig bureau gemaakte fout aan de verkoopmakelaar kan worden toegerekend. De verkoopmakelaar heeft een eigen zorgplicht tegenover aspirant-kopers, ongeacht fouten van ingeschakelde derden.

Makelaars aansprakelijk voor fout van ingeschakeld meetbureau

Avinci Advocaten staat vele makelaars bij in het vastgoed,- en huurrecht. Waar wordt gehandeld, worden fouten gemaakt, niet is ons vreemd. Wij zijn juist gespecialiseerd om de fijne mazen in de wet te ontdekken en van een juridisch probleem een kans te maken. Het gaat er om wie aansprakelijk is, wie verantwoordelijk wordt gehouden en waar de oplossing ligt.

Hierbij schakelt u uw Bedrijfsadvocaat van Avinci Advocaten in. Hij heeft ervaring in het bewaken van uw belangen en kan u adviseren en begeleiden bij deze trajecten en de nodige juridische ondersteuning bieden. En als het nodig is dan procederen we bij de gerezen problemen over de koop, verkoop en verhuur van vastgoed.

Vastgoed / Verhuurder

We adviseren ook over uw rechtspositie ten opzichte van uw huurders. Huurrecht is voor veel beleggers en investerende ondernemers een belangrijke bron van inkomsten, het behalen van een optimale rechtspositie is dan ook geen overbodige luxe.

Het huurrecht kent vele opties en het is zaak om maatwerk van uw huurcontracten te maken zodat u maximaal rendement kunt genereren van uw vastgoed. Wanbetalende huurders, of het nu bedrijven of particulieren zijn, dienen te worden aangepakt. U hebt als verhuurder belang bij tijdige betaling van de huurpenningen. Maar ook dient de huurder het gehuurde in goede staat te onderhouden, hij moet als ‘goed huisvader’ handelen met het gehuurde. Niet iedere huurder ziet deze verplichtingen en handelt daarnaar. In dergelijke gevallen wenst u te kunnen ingrijpen. Uw Bedrijfsadvocaat van Avinci Advocaten helpt u hierbij.

Lees de gehele uitspraak hier: