Voor een goede advocaat in vastgoedrecht in Rotterdam gaat u naar Avinci Advocaten

Vastgoed is een belangrijk onderdeel van iedere onderneming. Het is immers de huisvesting waarin al uw bedrijfsactiviteiten plaatsvinden, of van waaruit ze aangestuurd worden. Twijfelt u nog wat in uw situatie beter is, namelijk huur of koop van een bedrijfsruimte? Maak dan een afspraak met een jurist of advocaat van Avinci Advocaten uit Rotterdam. Zij zijn specialist op het gebied van vastgoedrecht en kunnen u juridisch advies en ondersteuning geven gedurende het gehele proces. Mocht er een geschil ontstaan over de nakoming in conformiteit met de gesloten huur- of koopovereenkomst van het vastgoed, dan kunnen wij een procedure aanspannen, waarin wij een boete kunnen eisen of een algehele ontbinding van de huur of koop. Niet alleen voor uw bedrijfsruimte, ook bij koop of verkoop van uw woning kan onze advocaat u van dienst zijn. Haalt u uw inkomsten uit de verhuur van woonruimte of bedrijfsruimte, dan is een sluitend huurcontract essentieel om uw rechtspositie veilig te stellen. Uw bedrijfsadvocaat van Avinci is bekend met alle opties die het huurrecht biedt. Hij zorgt bij iedere huurovereenkomst voor maatwerk, zodat zowel u als uw huurder precies weten wat de rechten en plichten zijn. Blijft uw huurder in gebreke, dan staat uw bedrijfsadvocaat u bij om de zaken weer op orde te brengen. We adviseren ook over uw rechtspositie ten opzichte van uw huurders. Huurrecht is voor veel beleggers en investerende ondernemers een belangrijke bron van inkomsten, het behalen van een optimale rechtspositie is dan ook geen overbodige luxe, zeker nu de actualiteiten rondom verhuur gaan veranderen is het handig op tijd stappen te ondernemen. Het huurrecht kent vele opties en het is zaak om maatwerk van uw huurcontracten te maken zodat u maximaal rendement kunt genereren van uw vastgoed. Wanbetalende huurders, of het nu bedrijven of particulieren zijn, dienen te worden aangepakt. U hebt als verhuurder belang bij tijdige betaling van de huurpenningen. Maar ook dient de huurder het gehuurde object in goede staat te onderhouden, hij moet als ‘goed huisvader’ handelen met het gehuurde. Niet iedere huurder ziet deze verplichtingen en handelt daarnaar. In dergelijke gevallen wenst u te kunnen ingrijpen.

Onze juristen vastgoedrecht helpen u ook bij bedrijfsovername of bedrijfsverkoop

Een bedrijfsovername of bedrijfsverkoop is een ingewikkeld en vaak langdurig proces. Zowel koper als verkoper dienen zich goed voor te bereiden om het gehele traject tot een goed einde te brengen. Uw bedrijfsadvocaat van Avinci staat u van begin tot eind bij en het maakt niet uit of u de kopende of verkopende partij bent. Hij geeft juridisch advies en zal voor u de nodige contracten opstellen of beoordelen. Te beginnen bij het non-disclosure agreement. Dit is een geheimhoudingsovereenkomst waarmee iedere bedrijfsovername begint. Het geeft u als verkoper de zekerheid dat de door u verstrekte informatie vertrouwelijk wordt behandeld en niet openbaar wordt gemaakt. Vervolgens wordt een due-diligence-onderzoek gedaan, waarin onder andere HR, vastgoed en financiën worden doorgelicht. Dit wordt meestal door de koper aangevraagd om inzicht te krijgen in de positie van de over te nemen onderneming, maar ook voor de verkoper kan zo’n onderzoek interessant zijn, dit om voor de onderhandelingsfase eventuele knelpunten op te lossen. Dit kan de waardering van het bedrijf tijdens de onderhandelingen voor de verkoopovereenkomst ten goede komen. Bij vennootschappen komt deze waardering tot uiting in de waarde van de aandelen, die tijdens de bedrijfsverkoop worden overgedragen, zoals overeengekomen in het share purchase agreement. De bedrijfsovername is hiermee een feit en de juridische eigendomsoverdracht kan geregeld worden, die plaatsvindt tegen betaling van de afgesproken koopsom.

Vastgoed in Rotterdam gezien vanuit advocatenkantoor Avinci

Bij een bedrijfsopvolging gaat het meestal om een bedrijfsovername door iemand die al bekend is binnen het bedrijf, zoals een aandeelhouder, een werknemer of, in de meeste gevallen, een familielid. Deze bedrijfsverkoop loopt grofweg volgens dezelfde weg, maar omdat koper en verkoper al met elkaar bekend zijn, verloopt het proces over het algemeen sneller. Aan bedrijfsopvolging zijn een aantal fiscale voordelen verbonden, mits u het overgenomen bedrijf ook werkelijk voortzet. Een en ander is vastgelegd in de bedrijfsopvolgingsregeling, die u kunt opvragen bij de belastingdienst, maar waarover onze juristen u uiteraard ook alles kunnen vertellen.

Voor vastgoedrecht in Rotterdam en omstreken kunt u terecht bij advocatenkantoor Avinci

Ons advocatenkantoor is centraal gelegen in Rotterdam, op een steenworp afstand van de arrondissementsrechtbank in Rotterdam Zuid. Wij zijn daarmee goed bereikbaar vanuit alle delen van Zuid-Holland, van de Krimpenerwaard in het noorden tot de Hoekse Waard in het zuiden. Ter illustratie geven wij slechts een kleine greep uit de plaatsen van waaruit ondernemers en beleggers hun weg naar ons advocatenkantoor hebben weten te vinden om advies in te winnen over vastgoedrecht of bedrijfsovernames:

 • Barendrecht
 • Berkel en Rodenrijs
 • Brielle
 • Capelle aan den ijssel
 • Dordrecht
 • Hellevoetsluis
 • Middelharnis
 • Oostvoorne
 • Oud-beijerland
 • Rhoon
 • Ridderkerk
 • Rotterdam
 • Rotterdam Zuid
 • Schiedam
 • Spijkenisse
 • Vlaardingen
 • Voorne-putten
 • Zwijndrecht

Wilt u advies of ondersteuning bij een koop-, verkoop- of huurtransactie, of staat u voor het dilemma van een bedrijfsovername, neem dan gerust contact met ons op. Onze advocaat vastgoedrecht geeft u doorlopende juridische bijstand om u door het gehele proces te loodsen en een succesvolle transactie te bewerkstelligen.

De advocaten van advocatenkantoor Avinci