Advies nieuwe wet gemeenschap van goederen

Prijs: € 300,- (inclusief BTW en kantoorkosten)

Wat betekent de nieuwe wet gemeenschap van goederen voor u? Onze advocaten kunnen u goed adviseren in een persoonlijk gesprek, voor een vaste prijs.

Wat betekent de ‘nieuwe wet gemeenschap van goederen’?

Per 1 januari 2018 is de nieuwe wet ‘beperkte gemeenschap van goederen’ van kracht. Dat houdt in dat het vermogen en de schulden van iedere echtgenoot van vóór het huwelijk privé blijven.
Alleen de goederen die al gezamenlijk eigendom zijn vóór het huwelijk en het vermogen dat tijdens het huwelijk wordt opgebouwd, vallen in de gemeenschap van goederen. Erfenissen en schenkingen die u voor en tijdens het huwelijk ontvangt, blijven privé vermogen en vallen niet in de huwelijksgemeenschap.

Administratie vermogen tijdens huwelijk bijhouden

Voor echtgenoten wordt het van belang dat zij voordat zij gaan trouwen – maar ook tijdens het huwelijk – een goede documentatie en registratie van de verschillende vermogensbestanddelen bijhouden. Zo kan onduidelijkheid over de onderlinge financiële afwikkeling in geval van een echtscheiding zoveel mogelijk worden voorkomen.

Wat doen wij voor u?

In een adviesgesprek voor stellen die willen gaan trouwen vertellen wij waar u op moet letten en wat de gevolgen van de nieuwe wet zijn. En hoe de situatie is in het geval één van de partners een onderneming heeft.

Wat krijgt u voor dit bedrag?

Een bespreking van een uur bij ons op kantoor

Heeft u interesse in dit pakket? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Ja, ik heb interesse in dit pakket