Checken vaststellingsovereenkomst

Prijs: € 500,- (exclusief BTW)

Uw baas wil u ontslaan en biedt een vaststellingsovereenkomst aan. Het wordt ook wel een beëindigingsovereenkomst genoemd. Moet u daarmee akkoord gaan? Wij checken en adviseren voor u, voor een vaste prijs.

Waarom vaststellingsovereenkomst checken

Stel: uw werkgever wil u ontslaan. Daarvoor heeft uw baas meestal toestemming nodig van het UWV. Een andere mogelijkheid is dat hij de kantonrechter vraagt om uw arbeidsovereenkomst te ontbinden. Met beide procedures is veel tijd en geld gemoeid. Bovendien is de uitkomst onzeker. Werkgevers willen daarom liever in goed overleg uit elkaar gaan. De afspraken worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst.

Wel of niet akkoord gaan?

Sommige werknemers willen hoe dan ook hun dienstverband behouden. Zij zullen niet akkoord gaan met een dergelijke overeenkomst en het ontslag aanvechten. Andere werknemers staan wel open voor een beëindiging van het dienstverband, maar alleen wanneer dit op de juiste voorwaarden gebeurt. Wij raden aan niet direct akkoord te gaan met een voorstel, maar het eerst te laten checken door een advocaat. Dat adviseren wij niet omdat wij advocaat zijn, maar om te voorkomen dat u akkoord gaat met iets wat niet klopt, niet goed is of iets dat nadelig is voor u.

Wat doen wij voor u?

Bij Avinci Advocaten werken verschillende advocaten die gespecialiseerd zijn in het arbeidsrecht. Wij vertellen u of de vaststellingsovereenkomst juridisch goed in elkaar steekt. Daarnaast beoordelen we of de voorwaarden van de beëindiging recht doen aan uw arbeidsverleden, leeftijd en de omstandigheden van het geval. Krijgt u een redelijke beëindigingsvergoeding? Wordt de fictieve opzegtermijn in acht genomen? Dergelijke vragen nemen wij in het adviesgesprek met u door.

Wat krijgt u voor dit bedrag?

  • Intakegesprek op kantoor
  • Beoordeling aan de hand van feiten en omstandigheden
  • Schriftelijk advies op maat

Heeft u interesse in dit pakket? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Ja, ik heb interesse in dit pakket