Beoordelen beëindigingsovereenkomst

Prijs: € 500,- (exclusief BTW)

U heeft een beëindigingsovereenkomst aangeboden gekregen? Wij beoordelen voor u of het verstandig is hiermee akkoord te gaan, voor een vaste prijs.

Wat is een beëindigingsovereenkomst?

Stel: uw werkgever wil u ontslaan. Daarvoor heeft uw werkgever doorgaans toestemming nodig van het UWV. Een andere mogelijkheid is dat hij de kantonrechter verzoekt uw arbeidsovereenkomst te ontbinden. Met beide procedures is veel tijd en geld gemoeid. Bovendien is de uitkomst onzeker.

Werkgevers geven er daarom meestal de voorkeur aan in overleg met de werknemer tot een beëindiging van het dienstverband te komen. Daartoe zal de werkgever u een voorstel doen in de vorm van een ‘beëindigingsovereenkomst’. Het wordt ook wel een vaststellingsovereenomst (vso) genoemd.

Wat doet u?

Sommige werknemers willen hoe dan ook hun dienstverband behouden. Zij zullen niet akkoord gaan met een dergelijke overeenkomst en het ontslag aanvechten. Andere werknemers staan wel open voor een beëindiging van het dienstverband, maar alleen wanneer dit op de juiste voorwaarden gebeurt.

Wat doen wij voor u?

Heeft uw werkgever u een dergelijk voorstel gedaan? Dan raden wij u aan niet direct akkoord te gaan met het voorstel, maar het voorstel eerst ter beoordeling voor te leggen aan een advocaat. Bij Avinci Advocaten werken verschillende advocaten die gespecialiseerd zijn in het arbeidsrecht. Wij vertellen u of de beëindigingsovereenkomst juridisch goed in elkaar steekt. Daarnaast beoordelen we of de voorwaarden van de beëindiging recht doen aan uw arbeidsverleden, leeftijd en de omstandigheden van het geval. Krijgt u een redelijke beëindigingsvergoeding? Wordt de fictieve opzegtermijn in acht genomen? Dergelijke vragen nemen wij in het adviesgesprek met u door.

Wat krijgt u voor dit bedrag?

  • Intakegesprek op kantoor
  • Beoordeling aan de hand van feiten en omstandigheden
  • Schriftelijk advies op maat

Heeft u interesse in dit pakket? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Ja, ik heb interesse in dit pakket