Aanvraag faillissement van debiteur

Prijs: € 950,- (exclusief BTW en griffiekosten à 291 euro of 626 euro** en exclusief bijkomende kosten van derden***)

Wanneer u als ondernemer nog geld krijgt van een debiteur en hij is op geen enkele wijze zover te krijgen dat hij de openstaande facturen voldoet, bestaat de mogelijkheid om het faillissement van deze debiteur aan te vragen. Vaak is alleen de dreiging met een (concept) faillissementsaanvraag al voldoende om de debiteur alsnog tot betaling te dwingen.

Mocht dat niet lukken, kunt u de faillissementsaanvraag daadwerkelijk doorzetten, zodat het faillissement wordt uitgesproken. De rechtbank stelt een curator aan die orde op zaken stelt en de beschikbare middelen over de schuldeisers verdeelt. Met het pakket ‘Aanvraag faillissement van een debiteur’ dient een gespecialiseerde advocaat van Avinci Advocaten voor u een faillissementsaanvraag in en begeleidt u in het proces.

Wat krijgt u voor dit bedrag?

  • Opstellen faillissementsverzoek
  • Laatste sommatiebrief met concept- faillissementsverzoek
  • Indienen faillissementsverzoek
  • Vertegenwoordiging ter zitting

* indien een andere rechtbank dan Den Haag bevoegd is zal dit tarief met de extra reistijd worden aangepast.
** de hoogte van de griffiekosten is voor een niet-natuurlijk persoon (BV, NV, VOF, e.d.) 626 euro. Voor een natuurlijk persoon is het 291 euro. Op Rechtspraak.nl staat meer informatie over griffiekosten.

*** bijkomende kosten van derden berekenen wij één op één door. Er is bijvoorbeeld een uittreksel van de KvK nodig, à 15 euro. Ook is het gebruikelijk (niet verplicht) om het faillissementsrekest aan de debiteur te laten betekenen door de deurwaarder. Dit kost ca. 75 euro ex BTW.

Heeft u interesse in dit pakket? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Ja, ik heb interesse in dit pakket