Juridisch advies nodig bij uw bedrijfsvoering? Vraag het onze specialist ondernemingsrecht

Ondernemers krijgen bij hun bedrijfsvoering veel te maken met juridische zaken. En dat terwijl u al uw handen vol heeft aan uw eigen werkzaamheden. Toch is het belangrijk om aan al uw wettelijke verplichtingen te voldoen, al was het alleen maar om niet het resultaat van uw noeste arbeid meteen naar de belastingdienst te moeten brengen. Er zijn meer risico’s die u loopt als bijvoorbeeld de afspraken met uw partners, leveranciers en opdrachtgevers niet goed contractueel zijn vastgelegd. Avinci Advocaten is specialist in ondernemingsrecht en kan u helpen alle juridische aspecten van uw bedrijfsvoering op orde te brengen en te houden. Met onze Legal Business Scan toetsen wij uw bedrijf aan alle wettelijke verplichtingen. Zijn alle zaken juridisch op orde, dan krijgt u uw eigen bedrijfsadvocaat, waarbij u te allen tijde terecht kunt voor het opstellen van nieuwe contracten, het voeren van onderhandelingen en alles wat nodig is om uw bedrijfsvoering juridisch gezond en up to date te houden.

Het belang van een goede aandeelhoudersovereenkomst

Is uw onderneming een vennootschap met verschillende partners, dan wel aandeelhouders? Dan is het verstandig om een aandeelhoudersovereenkomst op te laten stellen door een advocaat. Deze kan met inachtneming van alle wettelijke bepalingen een overeenkomst op maat opstellen, gericht op de specifieke situatie van uw bedrijf. U kunt daarin bijvoorbeeld afspraken maken over de overdracht van aandelen, de waardebepaling, de besluitvorming, benoeming van bestuurders, concurrentiebeding, geschillen en volmachten. Met een vooraf opgestelde correcte aandeelhoudersovereenkomst vergroot u de slagingskans van uw bedrijf en vermindert u de kans op conflicten achteraf.

Advocatenkantoor met specialisme in recht voor ondernemingen

Als de zaken goed gaan kunt u als bestuurder, directeur of directeur-grootaandeelhouder overwegen een managementovereenkomst te sluiten met uw vennootschap, al dan niet vanuit een persoonlijke holding. U bent dan niet meer in dienst van uw vennootschap en ontvangt ook geen salaris hieruit. In plaats daarvan brengt u een managementfee in rekening aan de vennootschap voor werkzaamheden in opdracht. Het voordeel van zo’n managementovereenkomst is dat het arbeidsrecht hierop niet van toepassing is en het diverse fiscale voordelen voor zowel u als uw onderneming oplevert. Wel is het zaak de afspraken die gemaakt worden op de juiste manier in de overeenkomst te verwerken en, minstens zo belangrijk, ze in de praktijk conform uit te voeren. Het opstellen van een managementovereenkomst is een complexe aangelegenheid, waar ook nog wel fiscale risico’s aan vastzitten. Het is maatwerk, dat u het best aan een jurist kunt overlaten.

Avinci, uw specialist in ondernemingsrecht voor bedrijven in Rotterdam en omstreken

Ondernemen is risico nemen. Maar u wilt geen onoverzichtelijke en onaanvaardbare risico’s lopen. Avinci Advocaten kan u adviseren over alle juridische facetten van uw bedrijfsvoering. Vaak zult u niet alleen werken, maar met één of meer partners. Avinci Advocaten kan u adviseren over de rechtsvorm waarin de onderneming gedreven wordt en helpt u bij het vastleggen van de samenwerking in een maatschaps- of vof-contract. Ook bij besloten vennootschappen kunnen wij u adviseren over nadere afspraken tussen aandeelhouders en deze afspraken vastleggen in een aandeelhoudersovereenkomst. Uw bedrijf moet niet alleen intern de zaken goed georganiseerd hebben, minstens zo belangrijk is de samenwerking met degenen buiten uw bedrijf. Avinci Advocaten kan u bijstaan als u vragen of problemen heeft met betrekking tot dealerovereenkomsten, distributie-contracten, importcontracten, samenwerkingsover-eenkomsten en joint ventures, en alle andere voorkomende (internationale) handelscontracten. Wilt u uw eigen bedrijf starten of groeit uw bedrijf exponentieel? Dan is het zaak om met Avinci Advocaten alle contracten en risico’s door te nemen, evenals bij nieuwe ZZP-contracten, samenwerkingsverbanden en overeenkomsten. Ook bij “slecht weer” kunt u een beroep op Avinci Advocaten. Een reorganisatie heeft immers niet alleen gevolgen voor de bedrijfsvoering, maar ook op juridisch gebied is het raadzaam om losse draadjes te voorkomen, zodat er later geen rafels kunnen ontstaan. Hetzelfde geldt voor de uittreding van partners uit het bedrijf. De belangen van de onderneming en de partners zijn dan niet altijd meer dezelfde. Het is dan zaak om tot een snelle en duidelijk oplossing te komen die recht doet aan de belangen van alle partijen.

Ons advocatenkantoor is centraal gelegen in Rotterdam, op een steenworp afstand van de arrondissementsrechtbank in Rotterdam Zuid. Wij zijn daarmee goed bereikbaar vanuit alle delen van Zuid-Holland, van de Krimpenerwaard in het noorden tot de Hoekse Waard in het zuiden. Ter illustratie geven wij slechts een kleine greep uit de plaatsen van waaruit zowel beginnende als gevestigde ondernemers hun weg naar ons advocatenkantoor hebben weten te vinden voor advies over de juridische bedrijfsvoering:

 • Barendrecht
 • Berkel en Rodenrijs
 • Brielle
 • Capelle aan den ijssel
 • Dordrecht
 • Hellevoetsluis
 • Middelharnis
 • Oostvoorne
 • Oud-beijerland
 • Rhoon
 • Ridderkerk
 • Rotterdam
 • Rotterdam Zuid
 • Schiedam
 • Spijkenisse
 • Vlaardingen
 • Voorne-putten
 • Zwijndrecht

Twijfelt u aan de rechtsgeldigheid van uw contracten, heeft u een geschil met een van uw aandeelhouders, wilt u meer weten over een managementovereenkomst of wilt u een volledige juridische update van uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op, want onze specialisten in ondernemingsrecht staan voor u klaar.

De advocaten van advocatenkantoor Avinci