Wat onze specialist in intellectueel eigendom voor u kan betekenen

Naast materiële eigendommen bestaan er ook intellectuele eigendommen. U kunt dan denken aan een merk- of handelsnaam, een logo of de uitvinding en het ontwerp van producten. Kortom, dingen die voortkomen uit uw creativiteit en waarin u tijd en moeite hebt gestoken en waarvoor u investeringen heeft gedaan. Om ervoor te zorgen dat iemand anders niet zomaar met uw ideeën en creaties aan de haal kan gaan, zijn de rechten hierop in de wetgeving vastgelegd. Onder dit zogenaamde intellectueel eigendomsrecht vallen onder andere het merkenrecht, het auteursrecht, het handelsnaamrecht, het modellenrecht en het octrooirecht. Zoals voor alle rechtsgebieden, hebben wij bij Avinci Advocaten ook juristen die zich gespecialiseerd hebben in dit intellectueel eigendomsrecht. Als u iemand ervan verdenkt uw intellectuele eigendom te misbruiken, dan is het vaak zaak snel actie te ondernemen om de schade zoveel mogelijk binnen de perken te houden. Onze specialisten in intellectueel eigendom zijn tevens advocaat en kunnen direct de zaak aanhangig maken, zo nodig in een kort geding. Mocht iemand u ervan betichten inbreuk te maken op zijn rechten, dan kan onze advocaat u uiteraard ook bijstaan en uw belangen en rechten verdedigen.

Uw intellectueel eigendom veiligstellen kan op diverse manieren

Heeft u intellectuele eigendommen, dan wilt u die natuurlijk veiligstellen, zodat u het exclusieve recht behoudt op het gebruik ervan. Hiervoor gelden voor verschillende rechten verschillende regels. Zo is bijvoorbeeld het auteursrecht of het handelsnaamrecht van rechtswege beschermd. U hoeft dus verder niets te doen. Wel moet uw handelsnaam oorspronkelijk zijn, dus niet gelijkend op een reeds bestaande naam en uw handelsnaam mag niet misleidend zijn. Uw logo valt onder het merkenrecht; wilt u dit beschermen, dan dient het gedeponeerd te worden bij het Benelux Merkenbureau. Verder kunt u uw intellectueel eigendom beschermen met diverse overeenkomsten, bijvoorbeeld een geheimhoudingsovereenkomst, die u sluit met iemand waarmee u exclusieve informatie over uw ontwerp of product gaat delen. Wilt u iemand onder voorwaarden het recht geven om uw intellectuele eigendom te gebruiken, dan kunnen wij een licentie- of exploitatie-overeenkomst voor u opstellen. Twijfelt u over wat u het beste kunt doen, maak dan een afspraak met een jurist of advocaat van Avinci, want als specialist in intellectueel eigendom kan hij u advies geven en de nodige contracten voor u opstellen.

Advocatenkantoor gespecialiseerd in intellectueel eigendom

Advocatenkantoor Avinci, specialist in intellectueel eigendom, vindt u in Rotterdam

Ons advocatenkantoor is centraal gelegen in Rotterdam, op een steenworp afstand van de arrondissementsrechtbank in Rotterdam Zuid. Wij zijn daarmee goed bereikbaar vanuit alle delen van Zuid-Holland, van de Krimpenerwaard in het noorden tot de Hoekse Waard in het zuiden. Ter illustratie geven wij slechts een kleine greep uit de plaatsen van waaruit zowel ondernemers als particulieren hun weg naar ons advocatenkantoor weten te vinden voor het veiligstellen van hun intellectueel eigendom:

 • Barendrecht
 • Berkel en Rodenrijs
 • Brielle
 • Capelle aan den ijssel
 • Dordrecht
 • Hellevoetsluis
 • Middelharnis
 • Oostvoorne
 • Oud-beijerland
 • Rhoon
 • Ridderkerk
 • Rotterdam
 • Rotterdam Zuid
 • Schiedam
 • Spijkenisse
 • Vlaardingen
 • Voorne-putten
 • Zwijndrecht

Wilt u ook uw intellectuele eigendom veiligstellen, een geheimhoudings- of licentieovereenkomst laten opstellen, of beschuldigt iemand u van inbreuk op zijn rechten, neem dan gerust contact met ons op. Onze specialist in intellectueel eigendom staat voor u klaar om u advies te geven en zo nodig direct actie te ondernemen. U heeft immers tijd, moeite en geld gestoken in het ontwerp van uw producten, de logo’s die u gebruikt en de handelsnaam die u voert. Deze zaken onderscheiden u dan ook van uw concurrenten en u wilt ze graag exclusief houden. Niets is zo vervelend als een concurrent die meelift op uw inspanningen. De wetgever heeft daarom een aantal intellectuele eigendomsrechten in het leven geroepen die uw geestelijke inspanning beschermen en oneerlijke concurrentie te voorkomen: het merkenrecht, modellenrecht, auteursrecht en handelsnaamrecht geven hiertoe tal van mogelijkheden. Avinci Advocaten kan u bijstaan als u meent dat een concurrent goede sier maakt met uw intellectuele eigendommen, maar ook als iemand meent dat u inbreuk maakt op zijn rechten. Ook als er geen sprake is van een geschil kan Avinci Advocaten u helpen. Bijvoorbeeld bij het maken van geheimhoudingsovereenkomsten als u voorafgaand aan een samenwerking met een partner exclusieve informatie aan deze beoogde partner gaat verstrekken. Of door een licentie- of exploitatieovereenkomst als u anderen onder bepaalde voorwaarden het recht wilt geven om van uw intellectuele eigendommen gebruik te maken. Voor meer informatie neemt u contact met ons op.

Ontslag in proeftijd en aanbieden kortere arbeidsovereenkomst