Zit u met een familierechtelijke kwestie? Onze specialist in familierecht geeft advies

Het familierecht in Nederland behandelt alle zaken die betrekking hebben op de juridische status van natuurlijke personen. Huwelijk of geregistreerd partnerschap en echtscheiding vallen onder het familierecht, maar ook ouderschap, voogdij en adoptie worden geregeld in het familierecht. Het erfrecht is een apart rechtsgebied dat toch vaak bij het familierecht gerekend wordt. Juist omdat het om natuurlijke personen gaat, spelen zowel materiële als immateriële zaken een rol, met de daarbij behorende onvermijdelijke emoties. Een specialist in familierecht is daarom vaak naast jurist ook mediator. De mediator houdt aan beide zijden de emoties in de hand, zodat partijen toch in goed overleg tot elkaar kunnen komen. De jurist daarentegen zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken op een correcte manier vastgelegd worden in juridisch bindende overeenkomsten die niet voor tweeërlei uitleg vatbaar zijn. Zo komt hij tot een oplossing waarbij beide partijen zich goed voelen. Heeft u een scheidingsadvocaat nodig die tevens mediator is, dan vindt u bij Avinci Advocaten de specialist die u zoekt.

Afhankelijk van uw situatie, huwelijkse voorwaarden, kinderen, pensioenen of een eigen onderneming kan de strategie worden bepaald. Uiteraard is het mogelijk om een tijdelijke beslissing te krijgen over voornoemde zaken. U geeft de kleurplaat en wij kleuren hem in. Buiten echtscheiding zijn er tal van andere aangelegenheden die zich kunnen voordoen waarin wij u kunnen bijstaan. Betaalt u bijvoorbeeld teveel alimentatie, is de boedel nog steeds niet verdeeld, ziet u uw kinderen te weinig of zijn er omstandigheden waardoor uw ex-partner alimentatie moet betalen? Ook hierbij staan wij u graag met raad en daad ter zijde. Hetzelfde geldt voor een (achter)naamswijziging, adoptie of wijziging van het gezag (voogdij) over de kinderen. Avinci Advocaten heeft hier een speciale informatiedesk voor opgericht: kijk hiervoor op www.echtgescheiden.nl.

Ontvangsthal familierecht advocatenkantoor

Een goede echtscheidingsadvocaat kan een vechtscheiding voorkomen

Niemand zit erop te wachten, maar soms is een echtscheiding onvermijdbaar. Bij Avinci werken specialisten op het gebied van familierecht die u vakbekwaam door dit vervelende proces kunnen loodsen. Ook als het in eerste instantie niet zo lijkt, zullen wij toch proberen met u en uw toekomstige ex-partner tot een minnelijke scheiding te komen, waarin alle zaken in onderling overleg goed geregeld worden, zodat u beiden op goede voet verder kunt. Onze echtscheidingsadvocaat geeft u beiden deskundig advies, zodat u samen kunt beslissen over de verdeling van de boedel, de woning of eventueel een bedrijf, of als alimentatie aan de orde is, gedeeld ouderschap en alle verdere zaken die voor u van belang zijn. Indien alle afspraken naar tevredenheid zijn, dan wordt de scheidingsakte opgesteld en kunt u beiden verder met uw leven in de wetenschap dat alles goed geregeld is.

Naast een echtscheiding zijn er nog tal van andere zaken waar onze scheidingsadvocaat u bij kan helpen. Bijvoorbeeld bij een alimentatieregeling, een wijziging van een omgangsregeling of het voogdijschap, al dan niet gepaard met een naamswijziging. Denkt u erover om een kind te adopteren, wilt u een testament opstellen of heeft u vragen over de consequenties die een testament van een familielid voor u kan hebben? Allemaal vragen waarmee u terecht kunt bij onze specialist in familierecht.

Veel familierechtzaken vallen onder een basis rechtsbijstandverzekering of zijn met aanvullende modules bij te verzekeren. Denk daarbij aan kwesties omtrent erfenissen, erkenning van een kind, afstamming of ondercuratelestelling en scheidingsbemiddeling. Onze specialist familierecht heeft veel ervaring met diverse rechtsbijstandverzekeraars, waaronder DAS, Achmea, Interpolis SRK en Inshared. Hij kijkt graag met u mee in hoeverre uw polis kosten voor juridische bijstand bij uw familiegeschil dekt en helpt u bij het aanvragen van de vergoedingen.

Uw specialist in familierecht voor Rotterdam en omstreken vindt u bij advocatenkantoor Avinci

Ons advocatenkantoor is centraal gelegen in Rotterdam, op een steenworp afstand van de arrondissementsrechtbank in Rotterdam Zuid. Wij zijn daarmee goed bereikbaar vanuit alle delen van Zuid-Holland, van de Krimpenerwaard in het noorden tot de Hoekse Waard in het zuiden. Ter illustratie geven wij slechts een kleine greep uit de plaatsen van waaruit velen hun weg naar ons advocatenkantoor hebben weten te vinden om een echtscheiding in goede banen te leiden of andere familierechtszaken te regelen:

 • Barendrecht
 • Berkel en Rodenrijs
 • Brielle
 • Capelle aan den ijssel
 • Dordrecht
 • Hellevoetsluis
 • Middelharnis
 • Oostvoorne
 • Oud-beijerland
 • Rhoon
 • Ridderkerk
 • Rotterdam
 • Rotterdam Zuid
 • Schiedam
 • Spijkenisse
 • Vlaardingen
 • Voorne-putten
 • Zwijndrecht

Aarzel dus niet langer en neem ook contact met ons op voor een eerste gesprek met een van onze specialisten in familierecht. Hij kan optreden als mediator en echtscheidingsadvocaat, maar u ook adviseren bij het opstellen van een testament of advies geven bij ongeacht welke familierechtskwestie.

De advocaten van advocatenkantoor Avinci