Onze insolventie-advocaat geeft u gedegen juridisch advies over faillissementen

Iedere ondernemer kan op enig moment in aanraking komen met het insolventierecht, oftewel faillissementsrecht. Hetzij door een debiteur die niet meer aan zijn betalingsverplichtingen voldoet, hetzij door zelf geconfronteerd te worden met een dreigend faillissement. In beide gevallen is het verstandig zo spoedig mogelijk advies in te winnen bij een goede insolventierechtadvocaat. De juristen van Avinci zijn specialist op het gebied van faillissementen en worden ook vaak aangewezen als curator. Dat maakt dat wij u kunnen adviseren vanuit iedere invalshoek. Wilt u een faillissement van een debiteur aanvragen, dan toetsen zij deze aan de wettelijke eisen en dienen de aanvraag bij de rechtbank in. Is er tegen u faillissement aangevraagd, dan is het belangrijk snel actie te ondernemen, want de termijnen zijn kort. Met een insolventie-advocaat van Avinci weet u zeker dat uw verweer tijdig bij de rechtbank komt te liggen. Dit is met name belangrijk als u wilt voorkomen dat u ongewenst failliet wordt verklaard.

Faillissementsaanvraag wegens insolventie of vanwege een geschil

Een faillissementsaanvraag hoeft niet altijd te betekenen dat er sprake is van (een vermoeden) van insolventie. Als u een geschil heeft met een debiteur of crediteur, dan kan het aanvragen van faillissement gebruikt worden als pressiemiddel om de tegenpartij aan te moedigen alsnog te onderhandelen om het geschil te beslechten. Een verzoek tot faillissement kan namelijk altijd weer worden ingetrokken. Dreigt voor u een faillissement wegens insolventie, dan is het verstandig daar uw crediteuren zo spoedig mogelijk van op de hoogte te stellen en tegelijkertijd een insolventierechtadvocaat in de arm te nemen. Deze kan voor u bij de rechtbank surseance van betaling aanvragen en u juridisch advies geven over een mogelijke reorganisatie binnen uw bedrijf, zodat u tijd en middelen hebt om uw bedrijf weer op de rails te krijgen. Ook kan hij of zij u adviseren over wat u wel of beslist niet moet doen, dit om te voorkomen dat u bij een onverhoopt faillissement persoonlijk aansprakelijk wordt gesteld voor de schulden van uw bedrijf. Mocht een reorganisatie tot de mogelijkheden behoren, dan zal onze insolventie-advocaat u bijstaan met juridisch advies om onvermijdbare ontslagprocedures zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Schaakspel

Natuurlijk wilt u in principe helemaal niet dat uw nalatige debiteur failliet gaat, net zo min als dat u dat voor uzelf wenst. Een faillissement kent namelijk over het algemeen alleen maar verliezers, zeker als het gaat om de concurrente crediteuren. Na de uitspraak wordt meteen een curator aangesteld die de boedel zal beheren. De failliet verliest zijn zeggenschap hierover en de schuldeisers kunnen hun vorderingen alleen nog bij de curator indienen, in de hoop dat deze gehonoreerd kunnen worden. Onze insolventierechtadvocaat zal er dan ook altijd alles aan doen om uw debiteur alsnog tot betaling te bewegen of u voor een dreigend faillissement te behoeden.

Wat onze insolventierechtadvocaat voor u als particulier kan betekenen

Niet alleen bedrijven, ook particulieren kunnen failliet gaan. Met name als u in financiële problemen zit of dreigt te komen omdat uw werkgever wegens insolventie uw loon niet meer uitbetaalt of er wegens reorganisatie of faillissement ontslag dreigt, kan onze insolventierechtadvocaat u juridisch advies geven over de mogelijk te nemen stappen. Overigens zijn wij niet alleen gespecialiseerd in insolventierecht, ook hebben wij specialisten in arbeidsrecht, die u kunnen bijstaan als u om welke reden dan ook onterecht ontslagen dreigt te worden.

Bedrijven en particulieren in Rotterdam en omstreken vinden hun weg naar advocatenkantoor Avinci

Insolventie recht is een specialisatie die we goed beheersen. Ondernemers in Rotterdam en omstreken kloppen vaak bij ons aan voor advies als ze te maken krijgen met dreigend faillissement, inkrimpen of afstoten van activiteiten. Wij denken mee in het belang van de ondernemer. Samen met uw accountant heeft u de bedrijfsvoering doorgelicht en een plan gemaakt om de zaak weer financieel op orde te krijgen en rendabel te maken. Aan zo’n bedrijfskundig plan zitten vaak juridische kanten die goed moeten worden afgewerkt om verdere problemen te voorkomen. Bijvoorbeeld bij het inkrimpen van het personeelsbestand of het afstoten van activiteiten van de onderneming. Avinci Advocaten heeft de expertise in huis om snel de juridische bedreigingen en kansen van dergelijke maatregelen in te schatten en daar adequaat naar te handelen. Soms kan het echter noodzakelijk zijn om door een faillissement heen te gaan en daarna een doorstart te maken of om een sterfhuisconstructie op te zetten om zo de gezonde delen van uw onderneming te laten doordraaien. Ook hiermee heeft Avinci Advocaten ervaring en kan zij de doorstart begeleiden zodat u zo min mogelijk risico loopt op problemen met de curator of schuldeisers.

Ons advocatenkantoor is centraal gelegen in Rotterdam, op een steenworp afstand van de arrondissementsrechtbank in Rotterdam Zuid. Wij zijn daarmee goed bereikbaar vanuit alle delen van Zuid-Holland, van de Krimpenerwaard in het noorden tot de Hoekse Waard in het zuiden. Ter illustratie geven wij slechts een kleine greep uit de plaatsen van waaruit zowel ondernemers als particulieren voor juridisch advies bij faillissement, reorganisatie of ontslag hun weg naar ons advocatenkantoor weten te vinden:

 • Barendrecht
 • Berkel en Rodenrijs
 • Brielle
 • Capelle aan den ijssel
 • Dordrecht
 • Hellevoetsluis
 • Middelharnis
 • Oostvoorne
 • Oud-beijerland
 • Rhoon
 • Ridderkerk
 • Rotterdam
 • Rotterdam Zuid
 • Schiedam
 • Spijkenisse
 • Vlaardingen
 • Voorne-putten
 • Zwijndrecht

Wilt u faillissement aanvragen voor een nalatige debiteur of dreigt u zelf failliet te gaan, neem dan gerust contact met ons op. Onze uurtarieven zijn sterk concurrerend en wij hebben diverse aantrekkelijke standaardpakketten voor particulieren en bedrijven, ook op het gebied van faillissementsrecht.

Victoria-arrest: gedeeltelijke beëindiging arbeidsovereenkomst toegestaan