Wachten met ontslag tot 2020?

Wachten met ontslag tot 2020?

22 september 2019

Na 1 januari 2020 zult u meer kans maken op toewijzing van uw ontslagzaak dan voor die tijd. Nu zijn er acht ontslaggronden waaruit u er één moet kiezen. Aan alle criteria van die ene grond moet u voldoen. Als u niet aan alle criteria voldoet, dan móét de rechter uw ontslagverzoek afwijzen. Dat gebeurt helaas vaak, zeker in een veelvoorkomend geval als u omschrijft waarbij vanwege disfunctioneren een slechte arbeidsverhouding ontstaat en de werknemer er met de pet naar gaat gooien. Van de honderd ontslagzaken moeten rechters er circa zestig afwijzen.

Op 1 januari 2020 komt er een negende ontslaggrond bij. Die grond geeft de rechter de mogelijkheid om diverse ontslagredenen te betrekken in zijn oordeel. Daardoor nemen uw kansen op succes in een ontslagzaak zeker toe. Nadeel is wel dat de rechter in dat geval een hogere (maximaal anderhalf maal zo hoog) transitievergoeding aan de werknemer kan toewijzen.

Wij hebben een werknemer waar we niet tevreden over zijn. We zijn een verbetertraject gestart, maar elk gesprek loopt uit op ruzie. Nu komt hij ook nog eens steeds te laat. Wij denken aan ontslag. Wat is wijs: ontslag voor of ontslag na invoering van de nieuwe regels?

Eerste hulp bij ontslag

Goed opgebouwd personeelsdossier

Wat uw precieze ontslagsituatie ook is, het is altijd verstandig om uw situatie vrijblijvend te laten bekijken door een juridisch expert. Hij of zij kan u adviseren over de vervolgstappen en of het bijvoorbeeld zinvol is om bezwaar te maken tegen uw ontslag. Ook kan een juridisch expert u helpen in de onderhandelingen met uw werkgever, bijvoorbeeld over de hoogte van de ontslagvergoeding.

Stappen nemen

Eerste stappen bij ontslag

Als uw werkgever aankondig dat hij u wil ontslaan, blijf dan vooral rustig. Analyseer eerst de situatie en zet in ieder geval nooit direct uw handtekening onder een voorstel van uw werkgever.

1. Verzamel alle informatie
Zorg dat u helder heeft waarom uw werkgever u precies wil ontslaan: welke redenen zijn hiervoor en hoe kan uw werkgever dit onderbouwen?

2. Een ontslagvoorstel ontvangen? Ga niet meteen akkoord
Soms doet uw werkgever u een ontslagvoorstel terwijl hij ook een procedure bij de kantonrechter of het UWV is gestart.U bent misschien geneigd om snel akkoord te gaan, om deze vervelende situatie zo snel mogelijk achter de rug te hebben. Het is echter verstandig om de situatie eerst even te laten bezinken en alles rustig door te nemen.

3. Schakel juridische hulp in
Daarnaast is het verstandig om juridische hulp in te schakelen. Een juridisch expert helpt u om het meeste uit uw ontslag te halen en kan u helpen om bezwaar te maken.

Oplossingen
Een juridisch expert kan u op verschillende manieren helpen. Het is altijd verstandig om uw situatie vrijblijvend te laten bekijken en u te laten adviseren over eventuele vervolgstappen. Ook kan een juridisch expert u adviseren, bijvoorbeeld elke keer nadat u contact heeft gehad met uw werkgever. Laat u een juridisch expert liever contact hebben met uw werkgever? Dat is natuurlijk ook mogelijk.

Ook handig: veelgestelde vragen:

Vragen en antwoorden

Kan mijn werkgever me zomaar ontslaan terwijl ik een vast contract heb?
Uw werkgever kan u niet ‘zomaar’ ontslaan. Hier moeten goede redenen voor zijn, zoals bedrijfseconomische redenen of een arbeidsconflict. Als uw werkgever goede redenen heeft, kan hij u ontslaan.

Ik heb een vast contract en mijn werkgever wil mij ontslaan. Wat is de opzegtermijn?
Als u een vast contract hebt en uw werkgever wil u ontslaan, is de lengte van de wettelijke opzegtermijn afhankelijk van hoe lang u in dienst bent. Als dat korter dan 5 jaar is, geldt een opzegtermijn van 1 maand. Tussen de 5 en 10 jaar geldt 2 maanden, tussen 10 en 15 jaar een opzegtermijn van 3 maanden en indien u langer dan 15 jaar in dienst bent, is dit 4 maanden. Let op! In uw arbeidsovereenkomst of een CAO kan een andere opzegtermijn staan.

Ik heb een vast contract en wordt ontslagen. Heb ik recht op een transitievergoeding?
Ja, als u langer dan 2 jaar in dienst bent geweest, heeft u recht op een ontslagvergoeding als u niet ernstig verwijtbaar bent aan het ontslag. Deze wordt bepaald aan de hand van uw maandsalaris en aantal dienstjaren en is maximaal €79.000 bruto.

Wat kan ik doen voor mijn bedrijf?  

tips voor uw bedrijf

Via de weg van een ontslagvergunning van het UWV WERKbedrijf tot de ontbinding van de arbeidsovereenkomst door de kantonrechter, waarbij soms ook een “gouden handdruk” kan worden toegekend.Maar er is meer. Wat bijvoorbeeld te doen als een werknemer ziek is en de werkgever wil de betaling van het salaris stoppen? Of als een werkgever wil dat zijn werknemer op een andere locatie gaat werken, maar deze weigert dat? Of als de werknemer schade oploopt door een ongeval op de werkvloer? De werknemer wil part-time gaan werken maar de werkgever heeft liever één full-timer dan twee part-timers?

In al deze en nog veel meer andere situaties verleent Avinci Advocaten rechtsbijstand, van het opstellen en beoordelen van een arbeidsovereenkomst tot het begeleiden van een reorganisatie en van het voeren van onderhandelingen tot het voeren van procedures.
Een vast contract is een contract voor onbepaalde tijd. Dat betekent dat er geen einddatum is afgesproken.Als uw werkgever niet meer met u verder wil, zal hij u dus moeten ontslaan. Maar dat kan niet zomaar, uw werkgever moet hier goede redenen voor moeten hebben en deze vervolgens moeten aankaarten bij het UWV of de kantonrechter.

Juridische hulp inschakelen?

Jurische hulp inschakelen voor het juiste advies

Kiest u ervoor om juridische hulp in te schakelen? Dan wordt u bijgestaan door één van de ervaren juridische experts uit het team van Arthur Hansen. Arthur is advocaat met meer dan 20 jaar ervaring en is daarnaast een expert op het gebied van ontslagrecht. Hij en zijn team streven ernaar om voor u het beste uit uw ontslagsituatie te halen en vaak worden de kosten ook nog vergoed: vraag meer informatie of neem contact op!

Juridisch advies: We’ve Got Your Back!

Avinci Rotterdam
Oudehoofdplein 4
3011 TM Rotterdam
010 4777 755
info@avinci.nl
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag
09:00 – 18:00

Wij zijn actief in regio Rotterdam, Voorne Putten, Goerree Overflakkee, Brabant en Zeeland!

 

Bron:

Wachten met ontslag tot 2020? Nu.nl, Recht,.nl, Telegraaf.nl,