Vastgoedrecht en ruimtelijke ordening

Vastgoedrecht en ruimtelijke ordening

7 oktober 2019

Vastgoedrecht en ruimtelijke ordening

Met de huidige economische ontwikkelingen is uw vastgoedportefeuille steeds in ontwikkeling. Staat u op het punt om een pand aan te kopen? Of juist te verkopen? Heeft u vragen over de financiering? Of moet het bestemmingsplan gewijzigd worden wegens uitbreiding of realisering van een (bedrijfs)pand? Bent u bezig uw vastgoedportefeuille te moderniseren of uit te breiden? Of juist te herontwikkelen? Ook bij conflicten met gemeente, VVE’s, aannemers, bouwbedrijven of bestuur komen wij voor onze klanten op en zorgen wij dat we juridisch onbetwistbaar sterk staan. Bij onze klanten is vastgoed, ook wel onroerend goed genoemd, een zeer belangrijk deel van het vermogen en staan wij vele solide bouwbedrijven en vastgoed bedrijven bij met ons juridisch advies.  Onze juristen en advocaten staan vierkant achter u, zorgen preventief dat uw bedrijf juridisch bulletproof is en geven wij advies op maat bij conflicten of een geschil.

Wet- en regelgeving op dit gebied is omvangrijk en complex. Dit vereist juridische kennis en adequate advisering. Onze juristen adviseren u als ondernemer bij vragen en problemen over onder andere bouwrecht, koop en verkoop van bedrijfsonroerend goed en ruimtelijke ordening. Wij volgen ontwikkelingen op de voet. Hierdoor kunnen wij proactief inspelen op ontwikkelingen en kansen en risico’s voor u inzichtelijk maken.

Een greep uit onze dagelijkse praktijk:

  • Koop en verkoop
  • Huur
  • Herontwikkeling van vastgoed
  • Bestemmingsplanprocedures
  • Omgevingsvergunningen
  • Onteigening
  • Zonneparken en windmolens
  • Gebiedsontwikkeling
  • Vastgoedbeleggingsstructuren
  • Zakelijke rechten
Multidisciplinaire aanpak

De juristen en advocaten van Avinci Advocaten hebben ruime ervaring op het gebied van vastgoed, zowel privaatrechtelijk als publiekrechtelijk. Met een multidisciplinaire aanpak worden alle facetten op een deskundige manier belicht, zodat alle belangen, risico’s en kansen in beeld worden gebracht. Onze juristen spreken de taal van de ondernemer en staan u bij met advies op maat. Wij hebben ervaring in het bewaken van uw belangen en kan u adviseren en begeleiden bij deze trajecten en de nodige juridische ondersteuning bieden. En als het nodig is dan procederen we bij de gerezen problemen over de koop, verkoop en verhuur van vastgoed.

Vastgoed / Verhuurder

We adviseren ook over uw rechtspositie ten opzichte van uw huurders. Huurrecht is voor veel beleggers en investerende ondernemers een belangrijke bron van inkomsten, het behalen van een optimale rechtspositie is dan ook geen overbodige luxe.

Het huurrecht kent vele opties en het is zaak om maatwerk van uw huurcontracten te maken zodat u maximaal rendement kunt genereren van uw vastgoed. Wanbetalende huurders, of het nu bedrijven of particulieren zijn, dienen te worden aangepakt. U hebt als verhuurder belang bij tijdige betaling van de huurpenningen. Maar ook dient de huurder het gehuurde in goede staat te onderhouden, hij moet als ‘goed huisvader’ handelen met het gehuurde. Niet iedere huurder ziet deze verplichtingen en handelt daarnaar. In dergelijke gevallen wenst u te kunnen ingrijpen.  Avinci Advocaten helpt u hierbij.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de dienstverlening van de juristen vastgoedrecht en ruimtelijke ordening, dan kunt u contact opnemen met Arthur Hansen, advocaat vastgoed- en ondernemingsrecht, via telefoonnummer: 010 4777755 

Arthur is niet alleen zelf diepgaand gespecialiseerd in vastgoedrecht, hij is zelf ook zeer actief in het beleggen in vastgoed en heeft daar een grote interesse voor ontwikkeld met alle snelle ontwikkelingen in Rotterdam en omstreken. Hij heeft diverse solide vastgoedbedrijven en wooncorporaties als vaste klanten die hij juridisch adviseert over de laatste ontwikkelingen en economische forecasts die hij bij de top van de internationale zakenwereld inwint. Indien u eens wilt sparren over wat hij voor uw zou kunnen betekenen op juridisch of financieel gebied, dan bent u aan het juiste adres in Rotterdam en omstreken.