Nieuw ROZ-model bankgarantie!

Nieuw ROZ-model bankgarantie!

11 maart 2019

Verhuurders opgelet: Nieuw ROZ-model bankgarantie!

De Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) heeft een nieuw model voor de Bankgarantie vastgesteld.

Een nieuw model was nodig vanwege jurisprudentie op grond waarvan verhuurders, als er sprake is van insolventie van de huurder, worden beperkt in het claimen van hun schade.

Het nieuwe model is deels in samenspraak met de Nederlandse Vereniging van Banken tot stand gekomen. Het heeft, in tegenstelling tot de eerdere versies, niet de volledige instemming van de Nederlandse Vereniging van Banken. De ROZ en de NVB hebben lange tijd gesproken over de gevolgen van een aantal door de Hoge Raad gewezen arresten voor de tekst van de bankgarantie, de formulering van het betalingsverzoek van een verhuurder en de wens van de NVB om de bankgarantie een eindig karakter te geven. De ROZ en de NVB hebben elkaar niet op al deze punten kunnen vinden. Uiteindelijk is er (uitsluitend) overeenstemming bereikt over het gedeelte van de bankgarantie dat ziet op de zogeheten uitgesloten vorderingen bij insolventie van de huurder.

We adviseren u over uw rechtspositie ten opzichte van uw huurders.
In ieders leven spelen contracten een grote rol. U maakt afspraken over de koop of verhuur van een huis of woonruimte. Huurrecht is ook voor veel beleggers en investerende ondernemers een belangrijke bron van inkomsten, het behalen van een optimale rechtspositie is dan ook geen overbodige luxe.

Het huurrecht kent vele opties en het is zaak om maatwerk van uw huurcontracten te maken zodat u maximaal rendement kunt genereren van uw vastgoed. Wanbetalende huurders, of het nu bedrijven of particulieren zijn, dienen te worden aangepakt. U hebt als verhuurder belang bij tijdige betaling van de huurpenningen. Maar ook dient de huurder het gehuurde in goede staat te onderhouden, hij moet als ‘goed huisvader’ handelen met het gehuurde. Niet iedere huurder ziet deze verplichtingen en handelt daarnaar. In dergelijke gevallen wenst u te kunnen ingrijpen. Uw Bedrijfsadvocaat van Avinci Advocaten helpt u hierbij, ook als u een nieuw huurcontract wilt opstellen- voorkomen is beter dan genezen dus laat het eerst door ons checken!

Oudehoofdplein 4

3011 TM Rotterdam
info@avinci.nl 010 4777755
Routebeschrijving

Nieuw ROZ-model bankgarantie!