Hennepteelt in bedrijfspand, maar geen sluiting

Hennepteelt in bedrijfspand, maar geen sluiting

19 maart 2019

Hennepteelt in bedrijfspand, maar geen sluiting

Hoe ver gaat de (bestuursrechtelijke) plicht voor een verhuurder om te controleren of er geen illegale activiteiten in zijn pand plaatsvinden? Als een verhuurder zich houdt aan specifieke controleadviezen van een gemeente en er desondanks een hennepkwekerij wordt aangetroffen, dient van het opleggen van sanctiemaatregelen te worden afgezien.

Deze procedure gaat over een verhuurd bedrijfspand in Helmond. Tijdens een politie-inval zijn in dit pand in totaal 486 hennepplanten, 39 assimilatielampen en 5 koolstoffilters aangetroffen, verdeeld over verschillende ruimtes. De burgemeester van Helmond heeft vervolgens besloten om het pand op grond van de Opiumwet te sluiten voor 6 maanden.

De verhuurder van het pand is het niet eens met deze sluiting. Na ongelijk te hebben gekregen in een bezwaar- en beroepsprocedure, stelt de verhuurder hoger beroep in bij de Afdeling. Zij is van mening dat haar niets te verwijten valt en de burgemeester ten onrechte het pand heeft gesloten.

Klopt dit? Het recht kent vele vormen en soms worden procedures niet juist uitgevoerd. Neem dan altijd een (goede) advocaat in de arm, die precies weet hoe hij zijn zaak moet winnen en ervaring heeft. We adviseren ook over uw rechtspositie ten opzichte van uw huurders.
Het huurrecht kent vele opties en het is zaak om maatwerk van uw huurcontracten te maken zodat u maximaal rendement kunt genereren van uw vastgoed. Wanbetalende huurders, of het nu bedrijven of particulieren zijn, dienen te worden aangepakt. U hebt als verhuurder belang bij tijdige betaling van de huurpenningen. Maar ook dient de huurder het gehuurde in goede staat te onderhouden, hij moet als ‘goed huisvader’ handelen met het gehuurde. Niet iedere huurder ziet deze verplichtingen en handelt daarnaar. In dergelijke gevallen wenst u te kunnen ingrijpen. Avinci Advocaten helpt u hierbij.

Oudehoofdplein 4
3011 TM Rotterdam
info@avinci.nl 010 4777755
Routebeschrijving

Hennepteelt in bedrijfspand, maar geen sluiting