Amazon kaapt domeinnaam Amazone-landen

Amazon kaapt domeinnaam Amazone-landen

28 mei 2019

Amazon kaapt domeinnaam Amazone-landen

Weet u waarom Amazone nog steeds niet in Nederland is gevestigd? De reden is heel simpel: Amazon heeft nog steeds niet de domeinnaam  van Amazon.nl weten te bemachtigen. De Amerikaanse retailer richt zich al enige tijd op de Nederlandse markt, maar alleen vanuit Duitsland. Niettemin zijn al zo’n 2 miljoen productpagina’s in het Nederlands vertaald. Bestellingen die vanuit Duitsland worden verzonden komen vaak over enkele dagen aan. Ook de ondersteuning is nog niet in het Nederlands.

Webreus Amazon wint de jarenlange strijd met landen langs de Amazone om het alleenrecht op de internetdomeinnaam .amazon. Landen als Brazilië, Bolivia en Suriname eisten bij de rechter afgelopen jaren vergeefs dat een bedrijf nooit het monopolie op die .amazon-naam zou mogen krijgen.Maar de wereldwijde autoriteit ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) voor het verstrekken van webnamen stelde deze week dat het zijn procedure doorzet waarmee Amazon alle domeinnamen op het web aan zich kan binden.

De Zuid-Amerikaanse landen, verenigd onder de Amazon Cooperation Treaty Organisation, hadden gehoopt tot een vergelijk met het schatrijke Amazon te kunnen komen. Maar het Amerikaanse bedrijf eiste alleenheerschappij over de naam. Amazon.com heeft wel toegezegd in zijn benaming en afbeelding geen verwijzing naar de legendarische rivier te maken.

Avinci Advocaten staat veel ondernemers bij die hun domeinnaam hebben geregistreerd. U heeft tijd, moeite en geld gestoken in het ontwerp van uw producten, de logo’s die u gebruikt en de handelsnaam die u voert. Deze zaken onderscheiden u dan ook van uw concurrenten en u wilt ze graag exclusief houden. Niets is zo vervelend als een concurrent die meelift op uw inspanningen. De wetgever heeft daarom een aantal intellectuele eigendomsrechten in het leven geroepen die uw geestelijke inspanning beschermen en oneerlijke concurrentie te voorkomen: het merkenrecht, modellen-recht, auteursrecht en handelsnaamrecht geven hiertoe tal van mogelijkheden. Avinci Advocaten kan u bijstaan als u meent dat een concurrent goede sier maakt met uw intellectuele eigendommen, maar ook als iemand meent dat u inbreuk maakt op zijn rechten.

Ook als er geen sprake is van een geschil kan Avinci Advocaten u helpen.
Bijvoorbeeld bij het maken van geheimhoudings-overeenkomsten als u voorafgaand aan een samenwerking met een partner exclusieve informatie aan deze beoogde partner gaat verstrekken. Of door een licentie- of exploitatieovereenkomst als u anderen onder bepaalde voorwaarden het recht wilt geven om van uw intellectuele eigendommen gebruik te maken. Voor meer informatie neemt u contact met ons op

Amazon kaapt domeinnaam Amazone-landen