Nederland in top 5 van grootste exportlanden.

Nederland in top 5 van grootste exportlanden.

20 mei 2019

Nederland handhaaft zich in 2019 in de top 5 van grootste exportlanden ter wereld. De researchafdeling van kredietverzekeraar Euler Hermes voorziet voor onze export volgend jaar een groei van 8 procent (52 miljard dollar).

Als klein land komt Nederland na exportreuzen als China, VS, Duitsland en Japan. Kijken we niet naar de totale omvang van de export maar alleen naar de geschatte groei voor 2019, ook dan scoort Nederland hoog en zitten we in de top 5. En dat betekent dat er veel handelscontracten worden afgesloten, zowel in binnen-als buitenland. Met de snelle technologie is het tegenwoordig ook makkelijker voor een kleine ondernemer om afspraken te maken met het buitenland. We exporteren onze producten, kennis en expertise, Maar ook importeren we veel uit het buitenland. Ontwerpers, designers of importeurs laten hun producten uit China komen en verkopen ze door aan de consument via internet. Retail haalt interessante producten uit het buitenland en verkoopt het door. Meestal gaat dat goed, maar wat gebeurt er als een levering niet aan de eisen voldoet of beschadigd is? Of erger: als een consument  een claim aan uw broek hangt, waar gaat u het dan verhalen?

Als ondernemer maakt u afspraken met een handelspartner over leveringen, samenwerking, productie of de automatisering van uw bedrijf. Bij al dergelijke contracten kan Avinci Advocaten u van dienst zijn. Niet alleen kunnen wij meedenken over de inhoud van de afspraken die u contractueel wil vastleggen en zoveel mogelijk valkuilen ontwijken, soms is ook de vorm waarin de contractuele afspraken worden gegoten van belang en geeft de wet verplicht aanvullende regels. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de agentuurovereenkomst en de financial lease overeenkomst. Avinci Advocaten helpt u problemen te voorkomen en de afspraken die u heeft gemaakt eenduidig op papier te zetten.

In veel gevallen worden algemene voorwaarden gebruikt als aanvulling op deze afspraken, de spreekwoordelijke “kleine letters”. Met de juiste algemene voorwaarden kunnen problemen in de toekomst worden voorkomen. Het is dan ook van groot belang dat de algemene voorwaarden met veel zorgvuldigheid en aandacht worden opgesteld en gelezen. Avinci Advocaten kan u daarin adviseren door de algemene voorwaarden te toetsen en zonodig aan te passen of zelf op te stellen.

En mocht het ondanks alle voorzorgen toch nog mislopen met uw contractspartner, dan staat Avinci Advocaten u graag terzijde bij het oplossen van een conflict. In eerste instantie door te proberen in onderling overleg tot een acceptabele oplossing te komen. Mocht dat niet lukken en is de gang naar de rechter niet te vermijden, dan strijdt Avinci Advocaten voor het maximale resultaat. Binnen kantoor is veel kennis over en ervaring in het procesrecht aanwezig zodat u veilig langs de klippen van een procedure wordt geloodst.

Wilt u graag informatie inwinnen of zit u met een ingewikkelde schadeclaim of driegende procedure? Onze advocaten van Avinci Advocaten staan voor u klaar om u met raad bij te staan. Contact:

Nederland in top 5 van grootste exportlanden.